Gemeente Leidschendam-Voorburg



Extra vervangend vervoer tijdens werkzaamheden tramlijn 2

12 juli 2010 - De gemeente Leidschendam-Voorburg heeft het Stadsgewest Haaglanden gevraagd om extra vervangend vervoer in te zetten tijdens de werkzaamheden aan tramlijn 2. Het Stadsgewest Haaglanden was al van plan een pendelbus in te zetten op het traject Dillenburgsingel, maar verhoogt nu ook de frequentie van buslijn 46 tot vier keer per uur. Reizigers uit Voorburg Noord en Bovenveen die naar winkelcentrum Leidsenhage en ziekenhuis MCH Anthoniushove reizen hebben daarmee een alternatief.

Traject station Laan van Nieuw Oost Indië - Leidsenhage/MCH Met ingang van woensdag 14 juli wordt de frequentie op lijn 46 (Leidschendam Prinsenhof - MCH Anthoniushove - Bovenveen - Voorburg Noord - Station Voorburg) op maandag tot en met vrijdag verdubbeld tot vier keer per uur. Op zaterdag en zondag wordt er een halfuurdienst ingesteld tussen 8.00 en 19.00 uur. Tot slot is er op donderdagavond (koopavond) een uitbreiding tot 22.00 uur. De bud rijdt dan met een frequentie van twee keer per uur. Op deze wijze denken wij de inwoners van Voorburg een adequate oplossing te bieden. Als de extra bussen te weinig gebruikt worden, dan zullen (delen) van dit extra vervoer weer worden teruggedraaid.

Traject Antoniushove - Dillenburgsingel
Tussen keerpunt Dillenburgsingel en MCH Antoniushove (keerpunt tramlijn 6) is al voorzien in een buspendel met een frequentie van vier keer per uur. In combinatie met Veolia lijn 39 (bedient Leidsenhage) rijdt er dan op werkdagen overdag acht keer per uur openbaar vervoer. Dat is net zoveel als met de huidige tramlijn 2. Voor reizigers van en naar Den Haag betekent dit dat zij bij ziekenhuis MCH Antoinushove moeten overstappen op tramlijn 6. Reizigers voor winkelcentrum Leidsenhage kunnen gebruik maken van de halte van lijn 39 op de Burgemeester Banninglaan. Tram 6 door laten rijden naar Leidschendam Noord bleek in overleg met de HTM helaas op korte termijn om technische redenen niet mogelijk te zijn.