Politie Noord- en Oost Gelderland

|     |Wehl - inbraak kiosk zwembad                              |

In de nacht van zondag op maandag 12 juli is er ingebroken in de kiosk van het zwembad van Wehl aan de Leemkuilseweg. Het is nog niet duidelijk was er precies weg is.


Men heeft eerst getracht het veiligheidsglas van de kiosk te vernielen. Toen dit niet lukte, werd het raam geforceerd. Vermoedelijk heeft men het op snoepgoed voorzien, maar er is nog niet precies bekend wat er gestolen is. Helaas is het niet de eerste keer dat er ingebroken is.

|     |Didam - glaasje op                                        |

Een 17-jarige jongen uit Didam is zondagavond 11 juli bekeurd omdat hij teveel gedronken had en een snorfiets zonder verlichting bestuurde.


Surveillerende agenten zagen de jongen omstreeks 23.30 uur op een snorfiets zonder verlichting op de Parallelweg in Didam rijden. Zij besloten hem te controleren, waarbij hij bij het zien van de agenten direct een erf op reed. Hier werd hij staande gehouden en bleek gedronken te hebben. Op het politiebureau blies hij 0.6 promille, teveel voor een beginnende bestuurder. Met een proces-verbaal en een rijverbod kon hij later te voet naar huis.

|     |                                                          |

Dankzij een getuige is zondagmiddag 11 juli een inbraak aan het Korianderveld in Doetinchem voorkomen. De twee daders, negroïde mannen, gingen er lopend vandoor. De politie stelt een onderzoek in.


Een getuige zag omstreeks 17.45 uur dat twee negroïde mannen een raam van een woning trachtten te forceren. Toen hij het tweetal toeriep daarmee te stoppen, ging men er vandoor. De mannen vluchtten richting de Kruidenlaan. De politie is een onderzoek begonnen en van de twee is bekend, dat zij tussen de 20 en 25 jaar zijn.
Eén van hen was een Michael Jackson type, had een ingevallen gezicht en zag er onverzorgd uit. Hij droeg donkere lange haren tot op schouders.


De ander was steviger en had kort donker haar. Hij was helemaal in zwart gekleed.
Informatie over de verdachten is welkom bij de politie op 0900 - 8844.

|     |Vorden - politie onderzoekt mishandeling                  |

De politie onderzoekt de mishandeling van een 40-jarige Vordenaar na afloop van de finale Nederland-Spanje. Meerdere personen waren hierbij betrokken en een 26-jarige plaatsgenoot is aangehouden.


De automobilist reed op maandag 12 juli omstreeks 01.20 uur over de Raadhuisstraat in Vorden en zag dat er op de rijbaan enkele schrikhekken waren geplaatst. Hiermee was eerder op de avond een deel van het centrum afgezet geweest voor de organisatie rond de wedstrijd Nederland-Spanje. Hij zette één van de hekken aan de kant en wilde doorrijden. Direct werd het hek weer voor zijn auto gezet door een groepje jongemannen. Toen de Vordenaar na een tweede poging om door te rijden optrok, werd er tegen zijn auto geschopt. De man stapte uit en wilde de jongeren op hun gedrag aanspreken. Hij werd direct geslagen en liep verwondingen aan zijn gezicht op. Een beveiliger verleende assistentie en een 26-jarige Vordenaar werd aan de gealarmeerde politie overgedragen. Hij is ingeloten voor verhoor. De politie stelt een onderzoek in en proces-verbaal wordt opgemaakt.

|     |Winterswijk - scooterrijder gewond bij ongeval            |

Een 57-jarige scooterrijder uit de gemeente Winterswijk is zondagavond 11 juli gewond geraakt bij een ongeval op de Vredenseweg in Winterswijk. Hij is naar het ziekenhuis overgebracht waar ook een bloedproef van hem werd genomen omdat hij gedronken had.


De politie kreeg omstreeks 23.20 uur een melding dat een man met een scooter tegen een verkeerspaal was gereden. Hij was even bewusteloos geweest en had meerdere verwondingen opgelopen. Hij is per ambulance naar het ziekenhuis gebracht voor behandeling. Ook heeft een arts een bloedproef van de man genomen omdat hij gedronken had. De uitslag krijgt hij over enkele weken en de politie maakt proces-verbaal op.

|     |Doetinchem - man gooit met terrasstoel                    |

De politie heeft maandag 12 juli een 40-jarige Doetinchemmer bekeurd voor baldadigheid en het niet kunnen tonen van een identiteitsbewijs.


Surveillerende agenten die na de wedstrijd Nederland-Spanje in de binnenstad van Doetinchem een oogje in het zeil hielden, kregen omstreeks 03.00 uur een melding dat een groepje mannen vernielingen zou plegen en richting het Simonsplein liep. Hier troffen agenten vier mannen aan, waarvan één het nodig vond om met een terrasstoel te gaan gooien. Toen een agent de man hierop aansprak en naar zijn identiteitsbewijs vroeg, gaf de man aan dit niet te hebben. Tevens weigerde hij zijn naam op te geven. Hierop werd de Doetinchemmer aangehouden. Na verhoor en met twee bekeuringen op zak mocht hij later naar huis.


Einde berichten

-----------------------

(





(



---- --