Politie Utrecht

Persberichten Lekstroom, 11.25 uur

Utrecht, 12-07-2010

Vrouw omgekomen door grote boomtak

JAARSVELD Op zondagmiddag 11 juli kwam een vrouw om het leven toen een grote boomtak op haar viel. Haar man raakte zwaar gewond.

Rond 17.20 uur kreeg de politie de melding dat op een recreatieterrein aan de Lekdijk Oost een boom op vier personen was gevallen. Politie, brandweer, ambulance en een traumahelikopter gingen ter plaatse. Daar bleek dat een grote tak van een boom was afgebroken en op vier personen terecht was gekomen. Twee van hen een 57-jarige vrouw uit Tienhoven en haar 60-jarige echtgenoot waren bekneld geraakt. Direct hadden omstanders een spanband aan de trekhaak van een auto vastgemaakt en zo de tak weggetrokken.

Bij de komst van de hulpdiensten bleek dat de vrouw was overleden. Vermoedelijk was zij op slag dood. Haar 60-jarige echtgenoot werd met ernstige verwondingen naar het UMC in Utrecht gebracht. De beide andere slachtoffers liepen lichte verwondingen op en hoefden niet naar het ziekenhuis te worden gebracht.

Voor de veiligheid zaagde de brandweer enkele takken van de boom. Rond de boom is het afgezet. Het recreatieschap rooit de boom op maandag 12 juli.

Man na steekpartij overleden

NIEUWEGEIN Het persbericht over de steekpartij van zondagavond 11 juli, aan de gevolgen waaraan het slachtoffer later overleed, wordt in de loop van maandagmiddag geplaatst.

Man verdronken

BENSCHOP Een man raakte in de nacht van zondag 11 op maandag 12 juli te water en verdronk.

Rond 02.20 uur kreeg de politie de melding dat een man op het Benedeneind zuidzijde na een avond stappen een maat was kwijtgeraakt. Ter plaatse spraken agenten met een 59-jarige man uit Benschop. Hij verklaarde daar samen met een 55-jarige Benschopper door een vriend met een auto te zijn afgezet. Zij hadden nog wat spullen uit de auto geladen, terwijl de 55-jarige man bij de railing van een Adriaan van Vlietbrug stond te wachten. Toen de 59-jarige man vervolgens bij de brug ging kijken, was zijn vriend verdwenen. Hij alarmeerde een buurtbewoner, die op zijn beurt 1-1-2 belde.

Meerdere agenten stelden een onderzoek bij het water in. Daarbij zagen zij de man in het water liggen. Twee agenten gingen te water en haalden de man op de kant. De agenten begonnen met reanimeren in afwachting van een ambulance. De reanimatie mocht echter niet meer baten. De politie gaat niet van een misdrijf uit, maar vermoedt dat de man onder invloed van alcohol te water is geraakt en is verdronken.

Meisjes redden man het leven

NIEUWEGEIN Twee meisjes redden op zondagavond 11 juli vermoedelijk een man het leven door een slagaderlijke bloeding af te binden.

Rond 23.30 uur kreeg de politie de melding dat op de tramhalte Richterslaan een man met een slagaderlijke bloeding lag. Agenten troffen daar een 24-jarige man uit Nieuwegein aan, met bij hem twee meisjes van 14 en 15 jaar uit Nieuwegein. De man had inderdaad een slagaderlijke bloeding, maar de meisjes hadden heldhaftig opgetreden door de bloeding met een riem en een T-shirt af te binden. Het slachtoffer werd per ambulance naar het ziekenhuis gebracht en is met spoed geopereerd.

De meisjes verklaarden te hebben gezien dat de Nieuwegeiner uit de tram was gestapt en daar door een andere man was uitgescholden. Kennelijk werd hij daar zo kwaad over, dat hij twee ruiten van de tram kapotsloeg. Daarbij liep hij een slagaderlijke bloeding aan zijn arm op. Als de meisjes niet zo snel en daadkrachtig hadden opgetreden, had het mogelijk heel anders voor de man afgelopen.

Paard en wagen te water

LOPIK Op zondagochtend 11 juli raakten een paard met wagen te water. Eén vrouw werd naar het ziekenhuis gebracht.

Rond 10.15 uur reden drie mensen, een 32-jarige vrouw en een 46-jarige man beiden uit Lopik en een 18-jarige jongeman uit Vianen, met een paard met wagen over de M.A. Reinaldaweg. Ter hoogte van de Zuiderparklaan schrok het paard van een fietser die hem tegemoet kwam en liep de sloot in. De beide mannen konden nog van het rijtuig afspringen, maar de vrouw lukte dat niet meer. Zij belandde met het paard en rijtuig in de sloot en kwam kort onder het paard terecht. Ter controle werd zij per ambulance naar het Sint Antoniusziekenhuis in Nieuwegein gebracht. Het paard en de wagen werden op het droge geholpen.

Gewapende overval woning

Tull en t Waal Op dinsdag 6 juli vond een gewapende overval plaats op een woning aan de Ossenwaard.

De bewoner werd omstreeks 05.30 uur geconfronteerd met drie gewapende mannen. De overvallers maakten, naast de auto van de bewoner, ook geld buit. De gestolen auto werd een stuk verderop onder het viaduct van de rijksweg A27 teruggevonden en veilig gesteld voor nader onderzoek. De politie startte een uitgebreid (sporen)onderzoek. Tot op dit moment ontbreekt ieder spoor van de dader(s).

De politie wil graag in contact komen met getuige(n) van de overval en/of met getuigen, die hebben gezien dat drie mannen die dinsdagochtend een auto achterlieten onder het viaduct en zijn ingestapt in een andere auto. Als u meent over informatie te beschikken, die met deze overval te maken kan hebben, neemt u dan alstublieft contact op met de recherche district Lekstroom, telefoon 0900-8844. Als u liever anoniem wilt blijven, neem dan contact op met Meld Misdaad Anoniem, telefoonnummer 0800-7000.

Kledingcontainers in brand

VIANEN Op zondagavond 11 juli en aan het begin van de nacht van de nacht van zondag op maandag gingen twee kledingcontainers in vlammen op.

Rond 23.45 uur kregen de politie en brandweer de melding van een brand in een kledingcontainer aan het Benedictushof. Nog geen driekwartier later kregen beide hulpdiensten dezelfde melding, maar nu op het Ursulinenhof. De brandweer bluste beide branden. De politie gaat uit van brandstichting. Aan getuigen van de brandstichtingen wordt verzocht contact op te nemen met de politie van district Lekstroom op telefoonnummer 0900-8844.