Deelgemeente IJsselmonde Rotterdam

Florerend Winkelcentrum Beverwaard

viert 25-jarig bestaan

Met een groots ontbijt in de zomerzon vierden ondernemers en klanten woensdag 6 juli het 25-jarig bestaan van het winkelcentrum Beverwaard. Organisaties die het winkelcentrum een warm hart toedragen, schoven ook aan voor een croissantje en een vers eitje. Winkelcentrum Beverwaard staat er goed voor. De veiligheid is top en je merkt dat steeds meer mensen hier hun boodschappen komen doen. Dit centrum is zo langzamerhand één van de paradepaardjes onder de winkelcentra van Rotterdam, meldde wethouder Dominic Schrijer die ook een broodje meehapte. Anneke de Cloe die 27 jaar in de Beverwaard woont, was het hartgrondig met hem eens: Je hebt hier alles. Ik vind het hier gezellig winkelen. De mensen kennen elkaar.

Steeds meer voor elkaar betekenen
Toch is de weg van het winkelcentrum niet over rozen gegaan. Ton Schouwenburg, tijdelijk voorzitter van de winkeliersvereniging: We hebben vele hobbels moeten nemen. Wat dat betreft was het hier ècht ondernemen. Portefeuillehouder Norbert Swaneveld prees de samenwerking: Bewoners en ondernemers betekenen steeds meer voor elkaar. Op die lijn gaan we door. Mensen met suggesties voor verbeteringen en voor nieuwe initiatieven kunnen zich melden bij Marcel Dekker, gebiedsmanager bij deelgemeente IJsselmonde voor Beverwaard.

Reuzentaart
Er was op 6 juli nog veel meer te doen in het winkelcentrum, zoals snoepen van een reuzentaart, glijden van een turbo-opblaasglijbaan, meidenactiviteiten en een verbluffend optreden van de Beverwaardse bewegingskunstenaars Lorenzo en Vincent. Maar voor Esma van 9 was de supertaart toch het meest indrukwekkend. Ze kreeg zomaar het allereerste stuk van bakker Degenkamp. Wouw, helemaal voor mij alleen?