Politie Utrecht

Persberichten Rijn & Venen, 11.40 uur

Utrecht, 12-07-2010

Gewond door vuurpijl

WOERDEN Twee vrouwen raakten op zondagavond 11 juli gewond door een vuurpijl.

Rond 23.25 uur kreeg de politie de melding dat op de Hogewoerd vanaf een balkon een vuurpijl of iets dergelijks was afgestoken en dat twee vrouwen daarbij op straat gewond waren geraakt. Agenten gingen met spoed ter plaatse. Daar bleek dat beide vrouwen, 21 en 22 jaar oud en afkomstig uit Woerden, al door EHBO-ers waren opgevangen. De één had letsel in het gezicht en de ander gehoorletsel. Beiden zijn voor onderzoek per ambulance naar het Hofpoortziekenhuis in Woerden gebracht.

Uit onderzoek ter plaatse bleek dat het vuurwerk vanaf een bepaald balkon door twee mannen was afgestoken. Agenten gingen naar de betreffende woning en hielden daar twee verdachten, mannen van 27 en 28 jaar oud en afkomstig uit Zegveld en Woerden, aan. Beiden zijn naar het politiebureau overgebracht en zijn voor nader onderzoek in het politiebureau ingesloten.

Mannen aangehouden

WOERDEN Agenten hielden op zondagavond 11 juli twee jongemannen aan, onder andere voor geweld tegen de politie.

Rond middernacht zagen agenten dat een jongen uit een groep een fiets vernielde. De agenten spraken hem aan, waarop de groep meteen verbaal agressief tegen de agenten werden. De agenten vorderden de groep weg te gaan. Eén van hen bleef echter terugkomen, waarop een agent hem beetpakte. Inmiddels waren meer agenten gearriveerd. Omdat de groep zich zeer vervelend bleef gedragen en niet wegging, zagen agenten zich genoodzaakt gebruik te maken van de wapenstok. De agenten hielden uiteindelijk de twee verdachten, twee jongemannen van 18 jaar uit Woerden en De Meern aan op verdenking van openlijke geweldpleging tegen de politiemensen. Drie agenten liepen lichte verwondingen op en deden aangifte tegen het tweetal.

Afvalcontainer in brand

MAARSSEN In de vroege ochtend van maandag 12 juli ging een afvalcontainer in vlammen op. De politie gaat uit van brandstichting.

Rond 03.30 uur kregen de brandweer en politie de melding dat een afvalcontainer bij een school aan de Bolensteinsestraat tegen het gebouw aan was geduwd en in brand was gestoken. Een onbekend gebleven getuige heeft de brandende container bij de muur weggetrokken. De brandweer bluste de brand en dankzij het ingrijpen van de getuige bleef de schade beperkt.

Aan getuigen van de brandstichting wordt verzocht contact op te nemen met de politie van district Rijn & Venen op telefoonnummer 0900-8844.

Politiebureau Montfoort door verbouwing gesloten

MONTFOORT - De verbouwingen in het Stadskantoor aan het Kasteelplein 5 in Montfoort heeft ook gevolgen voor de openstellingen van het politiebureau. De openstellingen komen te vervallen op maandag 12 juli, vrijdag 16 juli en maandag 19 juli. Vanaf vrijdag 23 juli bent u weer welkom en gelden weer de reguliere openstellingtijden: maandag van 14.30 tot 16.30 en vrijdag van 18.00 tot 20.00 uur.

Natuurlijk kunt u te allen tijde een beroep doen op assistentie van de politie en staat los van de verbouwingsperikelen in het Stadskantoor. De politie is 24 uur per dag, zeven dagen in de week beschik- en bereikbaar, ook in Montfoort. Als elke seconde telt en voor het melden van verdachte situaties belt u het alarmnummer 112 en vraagt u naar de politie. Als er geen sprake is van spoed, maar u wilt wel politie spreken, dan belt u het nummer 0900- 8844. Bovendien kunt u voor tal van feiten aangifte doen via internet. Kijk voor meer informatie over de mogelijkheden van internetaangifte op www.politie.nl/utrecht.