UWV


UWV WERKbedrijf neemt werkzoekende jongeren aan als trainee

12 juli 2010

UWV WERKbedrijf stelt vanaf maandag 12 juli ruim honderd vacatures open voor afgestudeerde jongeren zonder werkervaring. Het gaat om traineeplaatsen van een jaar. De jongeren gaan hun leeftijdsgenoten ondersteunen bij het vinden van een baan of een opleiding. Ze nemen het stokje over van een eerste groep van honderd trainees die afgelopen najaar bij UWV WERKbedrijf aan de slag ging. Destijds was er een run op de opleidingsplaatsen: dertienhonderd kandidaten meldden zich aan.

Met het traineeprogramma biedt UWV jongeren de kans om werkervaring op te doen en levert het extra inspanningen om de jeugdwerkloosheid terug te dringen. Het programma is onderdeel van het vorig jaar gelanceerde Actieplan Jeugdwerkloosheid van het ministerie van Sociale Zaken.

Directeur van UWV WERKbedrijf, André Timmermans, is tevreden over de resultaten tot nu toe: "De trainees hebben veel nieuwe ideeën bedacht en uitgevoerd om jongeren verder te helpen op de arbeidsmarkt. Vaak hebben ze hierbij gebruik gemaakt van nieuwe media en moderne communicatiemethoden. Door deze vernieuwende aanpak zijn wij in staat gebleken om meer werkzoekende en studerende jongeren te bereiken. De nieuwe lichting trainees zal vol aan de bak moeten. Na de zomer gaan duizenden schoolverlaters de arbeidsmarkt op."

Kandidaten voor de functie dienen jonger te zijn dan 27 jaar, recent te zijn afgestudeerd en in bezit van een HBO of WO-diploma. Er worden geen eisen gesteld aan de afstudeerrichting. Solliciteren kan nog tot 23 juli. Sollicitanten die niet in aanmerking komen voor het traineeship krijgen toegang tot een online netwerk dat verdere ondersteuning biedt naar werk. UWV WERKbedrijf begeleidt ook de trainees die afzwaaien bij het vervolg van hun loopbaan.

De vacature is opvraagbaar via Werken bij UWV.