Gemeente Berkelland


Vrijwilliger van de maand

Naam: Tineke Sturris

Woonplaats: Borculo

Leeftijd: 48 jaar

Voorgedragen door: Jos Holweg, beheerder locatie Het Hof, Betula Zorg & Welzijn

vrijwillger van de maand juli Tineke Sturris

Deze maand is Tineke Sturris de vrijwilliger van de maand juli. Tineke is al 25 jaar werkzaam als vrijwilliger bij Het Hof in Borculo. Daarvoor was Tineke vrijwilliger bij Eucalypta, de welzijnsorganisatie in Winterswijk. Zij werd destijds getipt door de beheerder van Het Hof. Tineke woonde toen net een half jaar in Borculo en kende eigenlijk nog niet zoveel mensen. Zij ging werken als vrijwilligster voor de bar, maar al snel werd ze ook als kinderoppas ingezet. In een later stadium kreeg ze er ook nog stencilwerk voor verenigingen en dergelijke bij. In normale weken is ze ongeveer 16 uur bezig met het vrijwilligerswerk maar bij bijzondere dagen wordt dit al snel meer.

Op dinsdagavond is zij er altijd wanneer er repetitie is van het herenkoor. Dan heeft ze bardienst. De heren zeggen bij binnenkomst standaard "goedenavond heren" waarop zij zegt: "zal ik dan maar weer onder de bar gaan zitten?". Tineke geeft aan dat vrijwilligerswerk vaak als vrijblijvend gezien wordt maar dat dit zeker niet zo is. Van vrijwilligers moet je op aan kunnen anders loopt er veel mis. Het grote pluspunt van vrijwilligerswerk vindt zij dat ze dan heerlijk onder de mensen is. Ze heeft hierdoor leuke sociale contacten opgebouwd in Borculo. Tineke werkt niet alleen als vrijwilliger bij Betula maar ook nog bij Schuurman BRC, de septemberfeesten, het Galgenveld en sinds kort bij de EHBO, waarbij ze afgelopen weekend haar vuurdoop heeft gehad bij de Lochuizer kermis. Ik kom vaak tijd tekort is haar uitspraak.

Kortom genoeg reden om haar deze maand in het zonnetje te zetten.

Kent u iemand die zich vrijwillig en met hart en ziel inzet voor een/uw vereniging, organisatie, instelling of voor de buurt? En wilt u hem/haar in het zonnetje zetten? Meld het Gea Kasper van het Vrijwilligersinformatiepunt Berkelland: g.kasper@betulawelzijn.nl of telefonisch (0545) 46 99 88 (maandag en dinsdag de hele dag en woensdagmiddag). Laat weten waarom u deze vrijwilliger zo bijzonder vindt en hem/haar wilt verwennen met deze aandacht. Iedere maand gaan wij een vrijwillig(st)er thuis een bloemetje brengen en doen hiervan verslag in Berkelbericht onder de rubriek "vrijwilliger van de maand'. U kunt deze rubriek ook vinden op de website
www.vrijwilligersinformatiepunt-berkelland.nl.

Goed voorbeeld doet goed volgen:
J-team van Tennisvereniging Mallumse Molen

Van links naar rechts:Lisa, Rick, Tom en Liselot

Wij zitten met 4 personen in het J-team van tennisvereniging de Mallumse Molen. Wij organiseren verschillende activiteiten voor de jeugd. Dit zijn enkele voorbeelden:

Mini-maxi toernooi

Afsluiting buitenseizoen

Jeugd clubkampioenschappen

Competitiedag

Vriendjes- en vriendinnetjesdag

Het is leuk dit met elkaar te organiseren. We vinden het erg leuk als de kinderen die meedoen enthousiast zijn. Bij alle activiteiten krijgen de kinderen wat lekkers en soms ook nog een leuke prijs.

We stellen ons even voor:

Ik heet Liselot, ben 14 jaar en zit in 4-VWO. Ik tennis graag bij de tennisvereniging en ik train een keer per week. Ik zit nu een jaar in het J-team en vind het erg leuk om te doen. Het is gezellig om iets met elkaar te bedenken.

Ik heet Lisa, ben 15 jaar en ga over naar 4-HAVO. Ik zit vanaf het begin bij het J-team dat een jaar geleden is opgericht. Het is erg leuk om activiteiten voor de club te organiseren. Zelf tennis ik vier keer per week en speel competitie.

Ik heet Tom, ben 15 jaar en zit volgend jaar in 4-VMBO-T. Ik zit vanaf de start bij het J-team en heb het hier erg naar mijn zin. Het is best nuttig om mee te denken bij onze vereniging. Zelf train ik drie keer per week en ik speel ook competitie.

Ik heet Rick, ben 16 jaar en zit in 5-VWO. Ik zit nu ongeveer een half jaar in het J-team en doe dit graag. Ik vind het leuk om samen met anderen nieuwe activiteiten te verzinnen. Ook vind ik het nuttig om iets voor de vereniging te doen. Zelf tennis ik nu tien jaar en train twee keer per week.

Groetjes van ons vieren,

het J-team.

VrijwilligersInformatiePunt Berkelland

Marktstraat 1, 7271 AX Borculo

Nieuwe weg 5-06, 7261 NL Ruurlo

Nieuwstraat 4, 7151 CE Eibergen

Hofmaat 2, 7161 GM Neede

Openingstijden: 08.30 - 12.30 uur.

Telefoon: 0545 - 250250