Provincie Overijssel



Zwemwater Overijssel van goede kwaliteit

12 juli 2010

De provincie controleert open zwemwateren in Overijssel: zij volgt de waterkwaliteit en voert veiligheidsonderzoeken uit. Momenteel is de zwemwaterkwaliteit van nagenoeg alle openbare zwemwateren in Overijssel goed

Samen met de waterschappen controleert de provincie jaarlijks de officieel aangewezen open wateren op hun geschiktheid om te zwemmen. Hierbij let de provincie op de veiligheid, zwemwaterkwaliteit en op de aanwezigheid van voldoende hygiënische en veiligheidsvoorzieningen.

Controles

De waterschappen controleren 's zomers gemiddeld elke twee weken de zwemwaterkwaliteit en de hygiëne van en rond het zwemwater. De provincie controleert de zwemaccommodaties minstens één keer per seizoen, of zo vaak als nodig, op veiligheid. Ondanks de controles kan de situatie van het zwemwater snel veranderen. Watervogels, boten of een lange droge zomer kunnen hierop van invloed zijn.

Actuele zwemwaterkwaliteit

Het zwemseizoen loopt van 1 mei tot 1 oktober. In deze periode publiceert de provincie de actuele zwemwaterkwaliteit op www.overijssel.nl/veiligzwemmen. Momenteel is de zwemwaterkwaliteit van nagenoeg alle openbare zwemwateren in Overijssel goed.