Politie Haaglanden

Persberichten 12 juli

haaglanden, 12-07-2010

Gewonde bij steekpartij
Den Haag Een 32-jarige Hagenaar raakte in de nacht van zondag 11 op maandag 12 juli ernstig gewond bij een steekpartij in een uitgaansgelegenheid aan het Spui. Het slachtoffer kreeg omstreeks 04.00 uur woorden met twee mannen, die de 32-jarige vervolgens staken. De gewonde man strompelde naar buiten, waar toevallig net een politieauto reed. Agenten vingen het slachtoffer op en hoorden van getuigen dat de daders zich nog in de club bevonden. Daarop sloot de politie de zaak af en werden alle bezoekers één voor één naar buiten gehaald. Toen de twee verdachten naar buiten kwamen, werden zij door getuigen aangewezen en aangehouden. De twee mannen, van 28 en 34 jaar, zitten nog vast. De politie hield ook nog een derde man aan die niet door getuigen werd herkend, maar wel onder het bloed zat. Ook zijn eventuele betrokkenheid wordt onderzocht. Het slachtoffer is inmiddels geopereerd en buiten levensgevaar.

Scooterrijder gewond
Den Haag Een 25-jarige Haagse scooterrijder raakte zondag 11 juli kort voor middernacht gewond toen hij op de Prinsegracht achterop een fietser botste. De scooterrijder reed volgens getuigen wild slingerend over het fietspad, raakte daardoor de fietser en kwam ten val. De man is met verwondingen aan zijn gezicht naar het ziekenhuis gebracht. Daar werd hij na behandeling aangehouden in verband met gevaarlijk rijgedrag en vermoedelijk alcoholgebruik. De fietser, die bij de aanrijding eveneens ten val kwam, kwam er zonder letsel vanaf.

Achtervolging door Zeeheldenkwartier
Den Haag Een 30-jarige automobilist uit Zoetermeer probeerde 11 juli uit alle macht een controle door de politie te voorkomen. Politieagenten zagen de man omstreeks 23.30 uur met hoge snelheid over de kruising van de Elandstraat en de Zoutmanstraat rijden. Zij reden achter de man aan en gaven hem een stopteken. In plaats daarvan ging de 30-jarige er vol gas vandoor. Via het Elandplein reed de man tegen de rijrichting de Tasmanstraat in. In een poging de politieauto achter hem uit te schakelen, ging de man plotseling vol op zijn rem staan. De politieauto reed achterop de auto van de 30-jarige, die er daarop weer vandoor ging. Het beschadigde politievoertuig kon de achtervolging voortzetten. Toen de bestuurder met een tegenligger werd geconfronteerd, probeerde hij via de stoep een doorgang te vinden. De man reed zich echter vast en kon, ondanks het nodige verzet, worden aangehouden. Hij had te veel gedronken (655 ugl) en was niet in het bezit van een geldig rijbewijs. De man zit nog vast.

Medewerkster schrikt kassagraaier af
Den Haag Een 46-jarige medewerkster van een winkel in de Spuistraat wist zondag 11 juli een man af te schrikken, die er na een greep in de kassa vandoor wilde gaan. De vrouw hielp een klant toen zij zag dat een onbekende man een greep in de kassa deed. Met zijn handen vol bankbiljetten probeerde hij er vervolgens vandoor te gaan. De vrouw begon te schreeuwen en greep de man bij zijn arm. Daarop liet hij het geld vallen en verdween hij zonder buit.

Gestoken met koevoet
Den Haag Een 27-jarige Hagenaar raakte zondag 11 juli gewond toen hij met het scherpe uiteinde van een koevoet in zijn zij werd gestoken. De man parkeerde omstreeks 21.00 uur met twee vrienden een auto aan de Varkenmarkt. Toen zij uitstapten, schreeuwde een man vanaf het balkon van een woning dat zij de auto moesten weghalen. Ook dreigde hij zowel de mannen als de auto iets aan te doen. Een van de vrienden van de 27-jarige riep daarop dat de man dan maar naar beneden moest komen. Dat liet deze zich geen twee keer zeggen. In een mum van tijd stormde hij met een koevoet naar buiten om de drie vrienden te lijf te gaan. De 27-jarige wist twee klappen met de koevoet te ontwijken, maar werd vervolgens in zijn zij gestoken. Toen de drie mannen probeerden de verdachte te overmeesteren, werden zij aangevallen door een tweede man die uit de woning was gekomen. Op dat moment kwam de politie aan, die de twee aanvallers aanhield. Het gaat om Hagenaars van 52 en 53 jaar.

Fietsen op de skatebaan
Den Haag Een 28-jarige man uit Den Haag kwam maandag 12 juli om 00.46 uur nogal ongelukkig terecht toen hij met zijn fiets op de skatebaan aan de Jan Krosstraat ging rijden. De Hagenaar reed op de halfpipe en kwam met fiets en al achter de halfpipe op de rotsen ten val. De man gaf aan dat hij pijn had aan nek, rug en heupen. Hij is met een ambulance naar het ziekenhuis vervoerd.

Man vast na bedreiging met mes
Wassenaar Politieagenten moesten er zondag 11 juli omstreeks 23.30 uur aan te pas komen om een ruzie tussen een vrouw en haar vriend te sussen. Meerdere omstanders belden de politie dat op de Achterweg een man een vrouw zou bedreigen met een mes. Toen de agenten aan kwamen zagen, zij een hakmes op het trottoir liggen en kwam een man met een groot broodmes en een kapot geslagen fles de portiektrap af. Eén van de agenten trok zijn wapen en sommeerde de 35-jarige Wassenaarder het mes en de fles te laten vallen. Hij liet het mes vallen maar hield de kapot geslagen fles vast. De agenten zagen kans de man aan te houden. De Wassenaarder zit nog vast voor verhoor.

Baldadige wildplasster
Wassenaar Een 16-jarig meisje gedroeg zich na de verloren voetbalwedstrijd op zondag 11 juli opvallend vervelend. Nadat zij de gehele avond luidruchtig was geweest, zich vastklampte aan willekeurige voorbijgangers en wildgeplast had, kreeg zij een ernstige waarschuwing van agenten. Omstreeks 23.40 uur zagen andere agenten de Wassenaarse echter in de Kerkstraat een barkruk optillen en naar omstanders gooien. Ook zocht het meisje ruzie met een bekende van haar, met wie zij eerder op de avond al verschillende keren een woordenwisseling had gehad. De agenten vonden dat de maat vol was en hielden het meisje aan. Op het bureau kreeg zij twee processen-verbaal: één voor baldadigheid en één voor wildplassen. De moeder van het meisje mocht haar even later ophalen.

Jongens stelen fiets en bromfiets
Voorburg Een oplettende Voorburger zag op zondag 11 juli omstreeks
01.30 uur dat twee jongens op de Van de Wateringelaan een bromfiets lieten vallen en daarna wegrenden. De politie zag korte tijd later op de Potgieterlaan twee jongens lopen die aan het opgegeven signalement voldeden. Zij waren in het bezit van een fiets. Beide jongens, in de leeftijd van 16 en 17 jaar en afkomstig uit Voorburg en Den Haag, werden aangehouden en ingesloten in het politiebureau. Zij bekenden zowel de fiets als de bromfiets te hebben gestolen en kregen een proces-verbaal. De fiets was weggenomen nabij de voetbalkooi aan de Faukenbergelaan/Van Gaesbekestraat, de bromfiets bleek te zijn ontvreemd vanaf de Van de Wateringelaan. De politie heeft van de diefstallen nog geen aangiften ontvangen.

Poolse inbrekers
Voorburg Een bewoner van Park Leeuwesteijn meldde op zondag 11 juli omstreeks 01.45 uur aan de politie dat hij glasgerinkel in de buurt hoorde en dat hij vermoedde dat er werd ingebroken. Politieagenten stelden direct een onderzoek in de omgeving in. Een woningruit in het Park Leeuwesteijn was vernield en er bleek inderdaad te zijn ingebroken. De politie trof in de omgeving twee Poolse mannen, in de leeftijd van 22 en 50 jaar, aan. Zij hadden tijdens hun vlucht een sleutel van de woning weggegooid. De sleutel werd door de getuige teruggevonden. De politie vond in het struikgewas in het park enkele sporttassen met daarin gestolen goederen. De beide Poolse mannen werden aangehouden en in het politiebureau in verzekering gesteld. De politie heeft proces-verbaal tegen hen opgemaakt.

Leidschendammer aangehouden voor vernieling
Leidschendam Een 18-jarige Leidschendammer heeft op zondag 11 juli omstreeks 23.15 uur de ruit van een horecagelegenheid aan de Damlaan ingeschopt. Een portier greep direct in. Hij hield de man aan en droeg hem over aan politieagenten. Die namen de jongen mee naar het politiebureau, waar hij werd ingesloten. Hoewel meerdere mensen gezien hadden dat de jongen zich aan de vernieling van de ruit had schuldig gemaakt en hij een verwonding aan zijn onderbeen had, ontkende hij zich aan de vernieling te hebben schuldig gemaakt. De politie heeft proces-verbaal tegen hem opgemaakt.

Snelle toerist
Delft - Een 51-jarige Duitser moest zondag 11 juli diep in de buidel tasten toen hij op de A13 flink het gaspedaal intrapte. Een motoragent zag de man op de A13 beduidend harder rijden dan het overige verkeer en zette de achtervolging in. Daarbij liep de snelheid op tot 171 km/uur. De agent liet de man op een carpoolplaats langs de A4 stoppen en hield hem aan. De officier van Justitie legde de man een boete van 780 euro op. Nadat de man de boete had betaald, mocht hij zijn weg vervolgen.