Politie Hollands Midden

Bovenop het WK verlies, ook nog eens het rijbewijs kwijt

Hollands Midden, 12-07-2010 o De politie heeft vannacht automobilisten gecontroleerd op het rijden onder invloed. In verschillende plaatsen in de regio moesten automobilisten blazen. Een aantal weggebruikers zakten voor de blaastest en moesten hun rijbewijs bij de politie inleveren.

Een 51-jarige vrouw uit Lisse reed over de Ruishornlaan toen zij door de politie staande werd gehouden. De vrouw blies een uitslag van 520 ug/l. Boven de 570 ug/l wordt het rijbewijs ingenomen, voorlopig kan de vrouw dus niet meer achter het stuur stappen.

Een 17-jarige snorfietser uit Gouda, met een passagier achterop, reed slingerend over de Zwarteweg in zijn woonplaats. Agenten besloten hem staande te houden om ongelukken te voorkomen. Hij blies 460 ug/l. Omdat hij beginnend bestuurder is en de uitslag hoger dan 350 ug/l, kon hij zijn rijbewijs inleveren.

Tijdens een alcoholcontrole op De Grent in Noordwijk is een 25-jarige Noordwijker aan de kant gezet. De uitslag van 705 ug/l lag verder boven de toegestane limiet. Zijn rijbewijs kon hij direct bij de politie inleveren.

In de Kaag en Braassem werden automobilisten tijdens een alcoholcontrole onderworpen aan een blaastest. Het rijbewijs van een 45-jarige Warmonder werd ingevorderd. Hij blies een uitslag van 675 ug/l, boven de invorderingsgrens van 570 ug/l.

Een 19-jarige bromfietser uit Nieuwkoop ging er vandoor toen hij een motoragent in het vizier kreeg. De man reed zonder helm. De motoragent zette de achtervolging in om hem aan te spreken. De bromfietser reed echter met hoge snelheden, 70 km/u waar 30 km/u toegestaan is. In bochten ging de bromfietser bijna onderuit, omdat hij zo hard moest remmen. De motoragent had zijn kentekenplaatje gezien en staakte de achtervolging om te voorkomen dat de bromfietser uiteindelijk onderuit zou gaan. Via het kentekenplaatje kon het woonadres van de bromfietser achterhaald worden. De bromfietser rook ook nog eens naar alcohol. Hij blies op het politiebureau een waarde van 545 ug/l. Zijn rijbewijs is ingevorderd.

Een automobilist die slingerend over de Plesmanlaan in Leiden reed, werd aan de kant gezet voor een blaastest. De 58-jarige Katwijker blies een uitslag van 410 ug/l. De limiet in het verkeer is 220 ug/l. Hij mocht zijn rijbewijs houden, maar omdat hij al meerdere keren aangehouden is voor het rijden onder invloed zal gekeken worden hoe hij vervolgd zal worden.

Omstreeks 03.00 uur kreeg de politie een melding dat een speedboot met hoge snelheid over de Nieuwe Rijn in Leiden voer. Een helikopter die al in de lucht hing vanwege een overval op de Haagse Schouw heeft de speedboot gelokaliseerd en de positie doorgegeven aan agenten op de wal. Agenten konden de twee mannen die bij de boot waren op de Oude Rijn ter hoogte van Hazerswoude staande houden. De schipper bleek gedronken te hebben, hij blies 380 ug/l. Bovendien bleek hij niet in het bezit van een vaarbewijs te zijn.

De politie fluit de derde helft Het Regionaal Verkeershandhavingsteam (RVHT) van Politie Hollands Midden heeft na de wedstrijd gecontroleerd op alcohol in Hazerswoude. s Nachts zijn ongeveer 70 automobilisten getest op het rijden onder invloed. Twee van hen zakten voor de test. Eén automobilist blies 380 ug/l, de ander 220 ug/l. De politie heeft proces-verbaal tegen hen opgemaakt.

Ben je nuchter? Ook maandagochtend controleerde de politie autmobilisten op het rijden onder invloed. Wat veel mensen niet weten is dat de alcohol na een paar uurtjes slapen nog niet helemaal uit het lichaam verdwenen is. De controles werden in Waddinxveen en in Hazerswoude gehouden. In totaal bliezen 100 mensen op de alcoholtester. Eén van hen blies hoger dan toegestaan, namelijk 285 ug/l.