KNHS

Wizzkid's Gonda sluit KNHS Silfit Masterclass competitie winnend af 12 juli 2010
Mekkes - Wizzkid's Gonda

GEESTEREN (KNHS) - In de pauze tussen de eerste en tweede manche van de Grote Prijs van Twente met als inzet de Grolsch Trophy werd de finale wedstrijd verreden van de KNHS Silfit Masterclass competitie voor tuigpaarden. Een jury, bestaande uit demissionair minister Gerda Verburg van LNV, burgemeester Stegers van de gemeente Tubbergen, Miss Nederland Desiree van den Berg, voormalig miss Universe Kim Kotter en KNHS jurylid Janus Plaisier, beoordeelde de verrichtingen van de zeven deelnemende paarden.

De tuigpaarden leken weinig hinder te ondervinden van de moordende hitte en zetten allen hun beste beentje voor. Na een eerste beoordeling was de jury nog niet unaniem in haar oordeel en besloot zij drie paarden over te laten rijden. Deze paarden, Wizzki's Gonda met Derk Jan Mekkes, Bakboord HBC met Cees Embregts en Wieke V, nu gereden door Klaas Buist, moesten in een spannend gevecht uitmaken wie zich voor de volgepakte tribunes als eerste mocht opstellen. De altijd imponerende en door zijn kleurstelling opvallende Zomooi, gereden door Jan Muggen, die in de tussenstand van de competitie de tweede plek innam, eindigde als vierde.

De drie paarden die in de finale aan de start kwamen ontliepen elkaar weinig, maar de constante verrichting van Wieke V sprak jury en publiek het meeste aan. Wieke V liep de beste wedstrijd van deze competitie en Klaas Buist wist de merrie geheel op eigen benen te laten lopen, waardoor de bewegingen van dit paard continu indrukwekkend waren. Ook de in alles zeer tuigtypische Bakboord HBC liep een zeer goede wedstrijd en mocht zich als tweede opstellen, voor een deze keer iets teleurstellend optredende Wizzkid's Gonda. De voorsprong die deze merrie samen met Derk Jan Mekkes in de competitie had opgebouwd was echter dermate groot dat de overwinning in de competitie haar niet kon ontgaan.

De KNHS Silfit Masterclass is mede bedoeld om het unieke Nederlandse tuigpaard een podium te geven om te acteren voor een publiek, dat deze tak van de hippische discipline niet, dan wel amper kent. Het enthousiasme van het publiek op wedstrijden waar deze competitie werd verreden, zoals het Rotterdamse CHIO en Outdoor Gelderland, bewijst dat de competitie, die slechts één enkele rubriek kent, enorm aanspreekt. De nummers één en twee van de eindstand, Whizzkid's Gonda en Zomooi, hebben een uitnodiging ontvangen om deel te nemen aan het Nederlands Kampioenschap tuigpaarden ereklasse, dat op de eerste maandag van augustus in Opmeer wordt verreden.

Jacob Melissen,
In opdracht van de KNHS

Eindstand Silfit Masterclass Tuigpaarden competitie:


1) Whizzkid's Gonda - Derk Jan Mekkes

2) Zomooi - Jan Muggen

3) Bakboord HBC - Cees Embregts

4) Wieke V - Klaas Buist

5) Wapenaar - Gerard van der Meulen

6) Trudalya - Lubbert van Oene

7) Aronica - Harry Claessen

Foto Wizzkid's Gonda door: www.melissen.net