Gemeente Laarbeek



Wegwerkzaamheden rondom Donkse brug

BEEK EN DONK Vanaf 12 juli wordt de Donkse brug weer tijdelijk - afgesloten voor het autoverkeer. Voetgangers en fietsers kunnen wel gebruik maken van de brug en de omliggende straten. Vanaf 12 juli worden namelijk nog werkzaamheden uitgevoerd aan de twee kruisingen aan weerszijde van de Donkse brug. Doordat de nieuwe brug twee keer zo breed is geworden, sluiten de wegen eromheen niet goed meer aan op de brug. Ook moet er regulier onderhoud aan de weg gebeuren, hiermee is gewacht tot de brug klaar was. Zo kan het onderhoud worden gecombineerd met de aanpassing van de weg naar de brug. De gemeente gaat onder andere wegen opnieuw bestraten en anders inrichten. Verkeerslichten verdwijnen en er komen zebrapaden en snelheidsbeperkende maatregelen. Het gedeelte van de Bosscheweg rondom de kruising wordt 30-kilometerzone. Doorgaand verkeer op de Bosscheweg wordt onder meer ontmoedigd door drempels en het feit dat voortaan voorrang verleend moet worden aan het verkeer Mgr. Verhagenstraat - Koppelstraat.

Brug weer open, Bosscheweg afgesloten

Vanaf 28 september is de brug weer open voor het autoverkeer van de Mgr. Verhagenstraat naar de Koppelstraat en andersom. De Bosscheweg blijft van 12 juli tot uiterlijk 12 november afgesloten voor al het doorgaand verkeer.

Voor het autoverkeer is het natuurlijk vervelend dat het nogmaals met een wegafsluiting te maken krijgt. Helaas konden de werkzaamheden aan de wegen niet gelijktijdig met de werkzaamheden aan de brug plaatsvinden, doordat de aannemer de ruimte rond de brug nodig had. Als u de werkzaamheden heeft gevolgd, heeft u dit wellicht ook zelf gezien.

Klik hier voor meer nieuws

Gemeente Laarbeek | Koppelstraat 37 | Beek en Donk | T 0492 469 700 | E gemeente@laarbeek.nl