KNHS

Gal en Totilas voeren Nederlands dressuurteam in Aken aan 12 juli 2010
Aken dressuur

AKEN (KNHS) - Het Nederlandse dressuurteam dat komend weekeind in Aken van start gaat bestaat uit Edward Gal (Harskamp) met Moorlands Totilas, Adelinde Cornelissen (Nijkerk) met Jerich Parzival, Imke Schellekens-Bartels (Hooge Mierde) Hunter Douglas Sunrise en Christa Laarakkers (Winschoten) met Divoza Horseworld Ovation.

De landenwedstrijd kent in Aken een ander verloop dan normaal. Op donderdag 15 juli begint om 09.00 uur de Grand Prix. Op zaterdag 19 juli begint ook om 09.00 uur de Grand Prix Special en de resultaten van beide wedstrijden worden bij elkaar opgeteld en leveren de uitslag van de landenwedstrijd.
Ieder land mag met vier ruiters komen, maar net als op de Olympische Spelen van Hong Kong bestaat ieder team uit slechts drie ruiters, waardoor er geen weg te strepen resultaat van de ruiter met de minste punten meer bestaat.
Op zondagochtend 20 juli om 10.00 uur gaat de Kür op muziek van start en daarin zijn de beste 15 combinaties van de landenwedstrijd startgerechtigd. Tijdens de wedstrijden in Aken zal ook verder worden geëxperimenteerd met het jureren. Zo zullen er zeven in plaats van de gebruikelijke vijf juryleden langs de dressuurbaan te vinden zijn. Ook kunnen de juryleden nu halve punten geven in plaats van tot nu toe steeds afgeronde waarderingen. Tijdens de Kür zullen de juryleden verschillende onderdelen waarderen. Zo zullen sommige juryleden zich uitsluitend en alleen bezighouden met het jureren van het artistieke gedeelte van de Kür, terwijl anderen juist de technische aspecten beoordelen. Ook het Supervisory Panel zal tijdens de dressurwedstrijden in Aken actief zijn.

Jacob Melissen,
In opdracht van de KNHS

Meer info zie: www.chioaachen.de

Foto jury Aken 2009 door: www.melissen.net