Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Breda

Breda, 12-07-2010

Acht arrestaties tijdens voetbaltoezicht in Breda

BREDA: De agenten belast met het toezicht in het uitgaanscentrum van Breda, hebben vannacht tijdens een drukke dienst, tijdens en na afloop van de voetbalwedstrijd Nederland -Spanje, acht aanhoudingen verricht. De politie was met extra mensen op de been, ook de Mobiele Eenheid was aanwezig. Na afloop van de wedstrijd ontstonden enkele incidenten. Er werd tot twee keer toe een linie gevormd. De eerste keer was op de Grote Markt om ruimte te creëren bij het aanhouden van een verdacht. Daarna in de Visserstraat waar een vechtpartij plaats vond tussen vermoedelijk een groep Bredanaars en een aantal Belgen.

De politie verstuurde via Twitter en SMS-Alert om 20.09 uur een bericht met het verzoek aan voetbalfans om niet meer naar de Grote Markt in Breda te gaan omdat het daar vol was. Als alternatief werd in het bericht nog het Chasséveld vermeld. Er werden vijf verdachten aangehouden voor het verstoren van de openbare orde. Het gaat om Bredanaars (24, 26 en 33 jaar), een 24-jarige man uit Sint Niklaas en een 23-jarige man uit Antwerpen. Een 27-jarige Bredanaar werd
aangehouden omdat hij zich niet kon legitimeren.

Een 39-jarige man uit Willebroek werd omstreeks 00.50 uur op de Karnemelkstraat gearresteerd, omdat hij een 20-jarige Bredanaar zonder enige aanleiding op straat in het gezicht geslagen zou hebben. Het slachtoffer heeft aangifte gedaan. Een 32-jarige man uit Etten-Leur werd omstreeks 22.20 uur op het Stadserf aangehouden voor belediging. De man werd bekeurd voor wildplassen en vond het toen nog de agenten de beledigen met de term vuile nazi.

Bredanaar (21) zonder rijbewijs dronken achter het stuur

BREDA: De politie heeft vannacht omstreeks 03.45 uur op de Beverweg een 21-jarige Bredanaar aangehouden ter zake het rijden onder invloed. Agenten zagen de man rijden in een auto zonder verlichting. De bestuurder vertelde de agenten dat hij zijn rijbewijs vergeten was. De dienders roken een alcohollucht en namen de bestuurder mee naar het bureau. Daar blies hij 645 ugl. Hij bleek helemaal niet over een rijbewijs te beschikken. Hij vertelde dat hij nog bezig was met rijlessen. Hij had naar eigen zeggen 12 tot 15 glazen bier op. De auto was van een vriend. De politie maakt proces-verbaal op.

Bredanaar schiet vuurpijl in eigen woning

BREDA: Het afsteken van een vuurpijl heeft zondagavond omstreeks 20.30 uur geleid tot een woningbrand aan de Arenberglaan. De bewoner (43) had gisteravond kennelijk vanaf zijn balkon een vuurpijl afgeschoten. Die pijl was vervolgens door zijn eigen zolderraam naar binnen gekomen waardoor de brand was ontstaan. Toen de agenten ter plaatse kwamen was de bewoner druk bezig om nog spullen uit zijn woning in veiligheid te stellen.

De brandweer heeft de brand geblust. Bij de twee buren was sprake van waterschade. De bewoner werd in verband met rookinhalatie overgebracht naar het Amphiaziekenhuis aan de Molengracht. De gehele
zolderverdieping is afgebrand. Tevens is er een gat in het dak ontstaan. Medewerkers van Salvage en de woningbouwcoöperatie zijn ter plaatse gekomen om maatregelen te nemen. De politie kreeg onder andere meldingen over de brand binnen van twee passerende kinderen van 13 en 14 jaar oud.

Nog twee brandjes

BREDA: De brandweer heeft vannacht ook een brandje moeten blussen aan de Meidoornstraat. Vandalen hadden daar plastic versierselen in band gestoken. De skatebaan is door het vandalisme beschadigd. Zondagmiddag moest de brandweer in actie komen om een brandje te blussen in een gebouwtje op een sloopterrein aan de Belcrumweg.

Auteur
Willem van Hooijdonk

Laatst gewijzigd 12-07-2010 12:36 | © Regio Midden en West Brabant |