Politie Midden- en West Brabant

persberichten district Tilburg

Tilburg, 12-07-2010

egen 02.30 uur ontving de politie de melding van een bedreiging met een mes. Ter plaatse werden de agenten aangesproken door enkele bewoners van een woning in de Veestraat. Een medebewoner had hun met een mes bedreigd. De agenten troffen in één

Tilburger bedreigt medebewoners

TILBURG - De politie heeft vanmorgen in een woning aan de Veestraat een 37-jarige Tilburger aangehouden. Hij wordt ervan verdacht zijn medebewoners te hebben bedreigd. Hij is voor verhoor ingesloten.

Tvan de kamers van het pand de man aan. Hij is direct gearresteerd.

Belgen bedreigen beveiligingsmedewerker

TILBURG - De politie heeft gisteravond in een coffeeshop aan de Spoorlaan twee Belgen van 23 en 27 jaar aangehouden voor bedreiging. Een 30-jarige beveiligingsmedewerker deed aangifte.

Rond 21.45 uur ontstond er in de coffeeshop een woordenwisseling tussen de beveiligingsmedewerker en de Belgen nadat de medewerker ontdekt had dat het tweetal softdrugs kocht voor enkele minderjarigen die buiten stonden. Tijdens de woordenwisseling uitte het tweetal bedreigingen tegen het leven gericht. De politie werd in kennis gesteld die de mannen meenam naar het bureau.

Politie verricht 6 arrestaties in centrumgebied

TILBURG - Agenten die gisteravond en vannacht belast waren met het houden van toezicht rondom de wedstrijd Nederland - Spanje in het centrumgebied van Tilburg verrichten in totaal 6 arrestaties. De politie was met extra mensen op de been. Ook de Mobiele Eenheid was aanwezig. Na afloop van de wedstrijd liepen de gemoederen op en veranderde de sfeer. Agenten beteugelden tijdig diverse opstootjes en verrichten tussen 21.00 uur en 02.30 uur de aanhoudingen.
Centrumbezoekers tussen de 14 en 27 jaar werden opgepakt voor het niet voldoen aan bevel of vordering, gooien van vuurwerk, bedreiging, opgeven valse naam en gooien van straatmeubilair.

Buschauffeur slachtoffer van mishandeling

OISTERWIJK - De politie heeft gisteravond in een woning in Oisterwijk een 31-jarige Tilburger aangehouden. Hij wordt ervan verdacht een buschauffeur van Veolia te hebben mishandeld.

Het slachtoffer meldde gisteravond rond 20.30 uur dat een onbekende man hem in de bus had mishandeld. De chauffeur stopte tijdens zijn rit op de Tilburgseweg om enkele passagiers uit te laten stappen. Op dat moment stopte er bij de bus een auto met daarin enkele inzittenden. Eén van hen, de 31-jarige, stapte uit en benaderde de chauffeur. De man, die onder invloed van alcohol verkeerde sloeg vervolgens het
slachtoffer in het gezicht. Enkele passagiers die op dat moment nog in de bus aanwezig waren lukte het de verdachte de bus uit te zetten. De politie werd geïnformeerd die direct een onderzoek instelde. Dit resulteerde in de aanhouding van de verdachte die op het bureau een bekennende verklaring aflegde.

Politie pakt vader op voor huiselijk geweld

TILBURG - De politie heeft gisteravond in een woning in Tilburg Noord een 46-jarige Tilburger onder verzet aangehouden. Hij wordt ervan verdacht enkele kinderen en een 22-jarige vrouw uit Eindhoven te hebben mishandeld. De man is op het bureau in het belang van het onderzoek ingesloten.

De politie ontving rond 20.00 uur de melding van huiselijk geweld. Bij de woning hoorden agenten geschreeuw en gehuil afkomstig uit de woning. Op het moment dat de politie ter plaatse was renden enkele kinderen in de leeftijd van 7 tot 11 jaar de woning uit. zij waren hevig
geëmotioneerd. Op dat moment kwam de 46-jarige de trap af. Bij het zien van de agenten wilde hij terug naar boven. De politie stak daar een stokje voor. Onder verzet en met gebruikmaking van pepperspray werd de man aangehouden.

Een 22-jarige vrouw uit Eindhoven vertelde dat ze op bezoek was bij de dochter van de verdachte in de woning. Rond 19.45 uur kwam de verdachte thuis. In de woning ontstond tussen hem en een dochter een
woordenwisseling. De woordenwisseling mondde uit in een conflict waarbij de man zijn dochter sloeg. Enkele toegesnelde zusjes werden door hem weggeduwd. De Eindhovense vrouw trachtte de ruzie te sussen. Tijdens het gesprek werd ook zij door de man geslagen. De kinderen vluchtten vervolgens naar boven en waarschuwde de politie.

Verkeersirritatie leidt tot mishandeling

TILBURG - De politie heeft gistermiddag in een woning in de wijk de Reeshof twee Tilburgers van 38 en 47 jaar aangehouden. Beiden worden verdacht van mishandeling,. Een 34-jarige stadsgenoot deed aangifte.

De 34-jarige Tilburger reed gistermiddag als bestuurder van een bus over de Ringbaan Zuid in de richting van de Baroniebaan. Op de weg ontstond tussen hem en de 38-jarige bestuurder van een auto een irritatie naar aanleiding van vermoedelijk een verkeersovertreding van de 34-jarige. Tijdens de rit informeerde de verdachte zijn 47-jarige vriend. In de wijk de Reeshof werd het slachtoffer door beide
verdachten, die ieder een auto bestuurde klem gereden. Op straat ontstond een woordenwisseling waarbij de 34-jarige mishandeld werd.

Auteur: Desirée Brabers

Laatst gewijzigd 12-07-2010 12:46 | © Regio Midden en West Brabant |