Hogeschool Windesheim

Persbericht, 12 juli 2010

Van 11 tot en met 24 juli vindt de derde editie van de âSummer School Central en South European Managementâ plaats op het Windesheim Honours College in Zwolle. Doel van de Summer School is om de deelnemers bekend te maken met zaken doen in Centraal- en Oost-Europa. Deelnemers zijn studenten in de richtingen business en economie, afkomstig uit heel Europa.

Programma
Docenten uit onder andere Oostenrijk, Turkije en Roemenië verzorgen de modules Central and South Eastern European economics, Central and South Eastern European policy studies, European business law en een management game. In de avond zijn er diverse lezingen. Zo geeft dr. Carina Seelen van Katholieke Hogeschool Leuven op 14 juli de lezing âWomen in managerial functions in Europeâ. Ook zijn er diverse dagtrips opgenomen in het programma, waaronder een bezoek aan de NAM/Shell, inclusief een lezing over ecologische duurzaamheid op 15 juli, en een tripje naar onze hoofdstad op 21 juli. De Summer School wordt afgesloten op zaterdag 24 juli, met een examen en de uitreiking van een âcertificate of participationâ. Deelnemers die alle modules en het examen succesvol afsluiten, verdienen hiermee 4 ecâs. Erasmus Intensive Programme
De Summer School is georganiseerd door Windesheim Honours College, Christelijke Hogeschool Windesheim en University of Applied Sciences bfi Vienna. De Summer School is door de Europese Commissie goedgekeurd als âErasmus Intensive Programmeâ en is bedoeld voor studenten die niet in staat zijn een heel semester in het buitenland te studeren. Door de financiële ondersteuning van de Europese Commissie is deelname voor studenten van de deelnemende universiteiten gratis. Dit zijn de University of Timisoara (Roemenië), Katholieke Hogeschool Leuven en University of Antwerp (België), Aachen University of Applied Sciences (Duitsland), Mendel University of Agriculture and Forestry (Tsjechië), Arcada Polytechnic (Finland), Budapest College of Management (Hongarije) en Izmir University of Economics (Turkije).

Meer informatie en het complete programma is te vinden op: http://summerschool.fh-vie.ac.at/