Watersportverbond - KNWV

ISAF WJK 2010: Nederlands team toont karakter

zondag 11 juli 2010

Het ISAF Jeugd WK 2010 te Istanbul is vandaag van start gegaan met een Nederlandse deelname met karakter! Op het water was het team
nadrukkelijk aanwezig met scherpe starts en gedurfde beslissingen. Echter op de wal hebben vooral de twee 420-teams het zwaar gehad met de slapeloze nachten van Shannen Marck en Max Deckers.

Verkeerd voedsel
Op de avond voor de start bleken meerdere teams uit verschillende landen een verkeerd stuk voedsel naar binnen gekregen te hebben. Er volgde voor Shannen Marck en Max Deckers een slapeloze nacht die veel energie kostte voor hen en de kamergenoten. Zondagochtend was het moeilijk om weer energie in het lichaam terug te winnen, maar zowel Shannen als Max toonde karakter. Geholpen door hun teamgenootjes Charlotte Stumpel en Duko Bos stapten ze gewoon in de boot. Met ronddraaiende magen moest het WK gewoon beginnen en dat leverde ook nog eens succes op.
Beide teams wisten in de wisselende lichte omstandigheden een
uitgangspositie bij de top 10 te creëren. Max en Duko gaan op een 9e positie door naar de 2e wedstrijddag. Charlotte en Shannen doen dit zelfs op een 8e plek.

Aanvalsdrift
Laser Radial zeilers Jolbert van Dijk en Michelle Broekhuizen toonden het Nederlands Elftal het goede voorbeeld door vol in de aanval te gaan. Messcherpe starts en slimme beslissingen maakten dat zij steeds meedraaiden in de kopgroepen van het veld. Door iets te veel
aanvalsdrift van Michelle moest zij in de tweede race wel wat plaatsen inleveren, maar beide staan ook stevig in de top 10. Michelle 8e en Jolbert 6e.

Hard werken
Kiran Badloe had het vandaag fysiek het zwaarst. Op de plank moest er met een windje van maximaal 8/9 knopen (2/3 Bft) hard gewerkt worden. Hoe langer je het volhield, gecombineerd met slimme plannen, des te verder je kwam. Na een goede warming-up op een 13e plaats werd de 2e en laatste race van vandaag op een 4e plek afgesloten. Kiran kan morgen vanaf de 9e plaats in de tussenstand verder werken.

Iets te scherp
Vincent Otten en Bas Buchholtz waren vandaag in de 29er iets te scherp. Çén van de 3 starts vandaag kwamen ze te enthousiast over de lijn en moesten daarmee helaas een diskwalificatie aan hun reeks toevoegen. De andere races bleven ze steeds netje bij de top 10, waardoor ook zij aangeven bij de eerste tien van het klassement te willen behoren.

Morgen volgt wederom een warme dag in Istanbul met wellicht weer lichte draaiende winden.
Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen tijdens het ISAF Jeugd WK via www.isafyouthworlds.comÂ