Watersportverbond - KNWV

Matige wind tijdens het Delta Lloyd IFDS WK 2010

maandag 12 juli 2010

Zondag is er op het WK voor gehandicaptenzeilen (Delta Lloyd IFDS Worlds 2010) in Medemblik volgens schema één wedstrijd gevaren. Helaas was bij de start de wind al matig, en zakte deze nog verder weg tijdens de races.

Stuurman Udo Hessels van het Sonar-team - foto Sander van der Borch Het geduld van de 2.4mR-zeilers werd dan ook danig op de proef gesteld bij het starten, veroorzaakt door uitstel door grote windshifts en ook nog een algemene terugroep. De eerste plaats was voor Heiko Kroger (GER 1), die ook het klassement aanvoert, gevolgd door Megan Pascoe (GBR 92) met 12 punten, Thierry Schmitter (NED 12) staat 3e overall met 17 punten en de Noor Bjornar Erikstad (NOR 1) 4e met 22 punten.

In de SKUD18-klasse hebben de dames de macht gegrepen. Alexandra Rickham en Niki Birrell (GBR 45) gaan met 6 punten aan de leiding, op de voet gevolgd door Scott Whitman en Julia Dorsett (USA 5) met 7 punten.

In het klassement van de Sonar-klasse heeft Jens Kroker (GER 1) met 13 punten de leiding overgenomen van Christoforou Vasilis (GRE 1, 14 pts). Het Nederlandse team van Udo Hessels (foto), Marcel van de Veen en Mischa Rossen (NED 688) bezetten een derde plaats, eveneens met 14 punten. Ook het Israelische team is sterk, met een 4e en 5e plaats voor respectievelijk het team van Dror Cohen (ISR 1) en dat van Shimon Ben Yakov (ISR 13). De competitie is sterk in deze klasse, de nummers 1 t/m 4 zitten elkaar dicht op de hielen.

Foto Sander van der Borch