Gemeente Achtkarspelen


Friese jongeren beloond met een zeilreis op de Wylde Swan

Maandag 5 en dinsdag 6 juli zijn dertig Friese jongeren aan boord gestapt van Tall Ship de Wylde Swan. De jongeren zijn door de gemeenten geselecteerd en beloond met een zeiltocht met de Wylde Swan omdat zij zich inzetten voor de maatschappij. De deelnemende jongeren hebben het verdiend om in het zonnetje gezet te worden. Veertien Friese gemeenten hebben meegedaan aan dit unieke project, waaronder gemeente Achtkarspelen.

De jongeren zijn 5 juli op de 62 meter lange topzeilschoener vertrokken om in twee dagen vanuit Harlingen naar Rotterdam te zeilen. Aan boord van de Wylde Sean namen zij de rol van trainee op zich, wat betekent dat zij meedraaiden met de bemanning. Onder begeleiding verrichtten de jongeren werkzaamheden als sturen, wachtlopen, zeilen zetten, navigeren maar ook dekschrobben en afwassen. De jongeren moesten samenwerken en werden uitgedaagd om verantwoordelijkheid te nemen.

Vanuit gemeente Achtkarspelen heeft Janneke Antuma uit Buitenpost deelgenomen aan de zeiltocht met de Wylde Swan. Lees hier haar verslag van de reis.
Verslag van Janneke Antuma Bestandsgrootte: 300 KB