Politie Hollands Midden

Sassenheim Meerdere spullen gestolen; geen aangiftes

Sassenheim, 12-07-2010 o De politie van Teylingen heeft op woensdagochtend 7 juli een 25-jarige verdachte uit Sassenheim aangehouden. In eerste instantie bekende de verdachte dat hij regelmatig kratten en flessen met statiegeld uit tuinen stal. Nu blijkt dat hij meer op zijn kerfstok heeft.

In een verblijfplaats van de verdachte trof de politie spullen aan die mogelijk gestolen waren. De verdachte bekende inderdaad een windscherm, een gereedschapskist en andere spullen vanaf een boot te hebben gestolen. Ook was hij in het bezit van een stenenknipper. Hij verklaarde dit stuk gereedschap gestolen te hebben uit een werkbusje. Ook de fiets waarop hij reed is mogelijk van diefstal afkomstig.

De politie heeft echter niet van alle spullen aangiftes. Is er uit uw tuin, uw boot iets gestolen, doe aangifte bij de politie. U kunt aangifte doen op het politiebureau of via internet. Ook al gaat het om niet dure spullen. Kleine diefstallen kunnen voor de politie belangrijk zijn omdat het inzicht geeft in het criminaliteitsbeeld.

Aanhouding De politie was naar hem op zoek, nadat er tegen hem aangifte van bedreiging was gedaan. De wijkagent van Sassenheim trof de verdachte aan in Park Rusthoff en wilde overgaan tot aanhouding toen de verdachte op zijn fiets ontsnapte.

Na een korte achtervolging, zowel op de fiets als te voet, wist de wijkagent hem aan te houden en over te brengen naar het politiebureau. Op het bureau werd hij gehoord over de bedreiging. In het politieverhoor vertelde de verdachte ook dat hij aan geld kwam door kratten en flessen met statiegeld uit tuinen te stelen.