Gemeente Middelburg

Â

Middelburgse trucks rijden op elektriciteit

Â
Wethouders nemen elektrotruck in gebruik

Middelburg heeft als een van de eerste Zeeuwse gemeentes elektrische voertuigen aangeschaft. Het gaat om vier elektrotrucks. De wethouders Ed de Graaf (Milieu) en Frank Streng (Reiniging en Groenbeheer) maakten maandag de eerste rit.

Middelburg zet de wagens in voor het opruimen van zwerfvuil, het legen van afvalbakken en het uitvoeren van meldingen die bij de gemeentelijke Servicetelefoon binnenkomen. De trucks kunnen per dag ongeveer 75 kilometer rijden. âs Nachts laden de voertuigen op. De wagens produceren geen fijnstof en zijn vanwege hun kleine formaat handig in te zetten in smalle straten.

Middelburg heeft ook enkele autoâs op aardgas rijden. Het lukt nog niet om vrachtwagens op aardgas te laten rijden. Daarom kiest de gemeente bij vrachtwagens voor schonere dieselmotoren. Oude huisvuilautoâs en vrachtwagens krijgen een roetfilter. Dat is vanwege de lagere uitstoot van stoffen niet alleen beter voor het milieu, maar ook voor de medewerkers van de gemeente die dagelijks met de voertuigen op pad zijn.

Door de aanschaf van elektrische autoâs en gasautoâs levert de gemeente een bijdrage aan een beter milieu. Onlangs won gemeente Middelburg De Groen Trui, een prijs die de Zeeuwse Milieufederatie uitreikt aan de gemeente met het meest ambitieuze klimaatbeleid.

Â
Nieuwe elektrotrucks

Â
Wethouders en medewerkers blij met elektrotrucks

Gemeente Middelburg | Kanaalweg 3 | 4337 PA Middelburg | 0118 675000 | routebeschrijving | openingstijden | info@middelburg.nl