NU'91 rekent uit: bieding werkgevers VVT negatief voor werknemers

12/07/2010 14:45

Nu'91

Het voorstel van ActiZ en BTN voor en 2-jarige CAO VVT met daarin een jaarlijkse loonsverhoging van 1% is schone schijn. Een simpele optelsom resulteert in een negatieve uitkomst voor de werknemers in de VVT. Van werkgevers moeten zij veel meer (leeftijd)uren inleveren dan er geld tegenover komt te staan. Dit gaat nog verder dan een sigaar uit eigen doos!

Daarnaast blijft het punt van de leeftijdsdagen een struikelblok. Inzet van NU'91 is dat de leeftijdsdagen om worden gevormd naar een levensfasebudget voor alle leeftijden (uiteraard horen daar overgangsmaatregelen bij). Dit is een systematiek die in de overige zorgcao's al wordt toegepast. ActiZ en BTN willen ons echter niet betrekken bij de totstandkoming van het levensfasebudget voor de CAO VVT. NU'91 kan niet akkoord gaan met een regeling waarvan we de gevolgen voor de werknemers niet kunnen overzien.

Werkgevers benadrukken dat zij willen investeren in de arbeidsvoorwaarden van de VVT sector en graag snel tot een nieuwe CAO willen komen. NU'91 antwoordt daarop: doen! Maar zorg dan voor een optelsom met positief resultaat voor de werknemers.

NU'91 is de grootste beroepsorganisatie van verpleegkundigen en verzorgenden in Nederland. De organisatie behartigt de beroepsinhoudelijke en beroepsvoorwaardelijke belangen van 24.000 gezondheidszorgers.