Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Bergen op Zoom

Bergen op Zoom, 12-07-2010

Politie Roosendaal tevreden over voetbalavond, ondanks 27 arrestaties

ROOSENDAAL: De politie heeft in Roosendaal zondagavond en vannacht tijdens het toezicht rondom de voetbalwedstrijd Nederland - Spanje 27 arrestaties verricht. . Het ging om 25 arrestaties op de Markt en om 2 aanhoudingen op de Dr. Brabersstraat. Ondanks het groot aantal aanhoudingen toonde teamchef Rens van de Oever zich tevreden: "Door er kort bovenop te zitten, hebben we incidenten in de kiem weten te smoren. Ook de samenwerking met de beveiligers en de medewerkers van de Gemeente is heel goed verlopen".

De politie was zondagavond met extra mensen op de been. Ook de Mobiele Eenheid was paraat. De meeste arrestaties werden verricht op grond van het verstoren van de openbare orde (APV) en baldadigheid. Ook werden aanhoudingen gedaan vanwege belediging, mishandeling en openlijke geweldpleging. Op de Markt werden rond 20.50 uur acht verdachten aangehouden Roosendalers in de leeftijd van 12 tot en met 18 jaar die door de Security aan de politie werden overgedragen omdat de groep zich vervelend en hinderlijk gedroeg in de omgeving van de beamer.

Patiënt gewond na onwel worden in toilet

Een 66-jarige man uit Wouw is vanmiddag rond 12.30 uur in een
instelling zwaar gewond geraakt bij een ongeval. Hij viel met zijn hoofd tegen een wastafel in een toiletruimte.

Het slachtoffer was als patiënt opgenomen in een instelling aan de Hoofdlaan. Rond etenstijd werd hij door medewerkers vermist, waarna hij zwaar gewond op een toilet werd aangetroffen. Kennelijk is hij daar onwel geworden waarna hij met zijn hoofd tegen de wastafel terecht kwam. Vervolgens is hij onder de wastafel gevallen tegen de
afsluitkraantjes. Hij is met een ambulance naar een ziekenhuis in Rotterdam gebracht. De politie heeft geen aanwijzingen voor een misdrijf. De patiënt werd aangetroffen nadat het slot van het toilet van buitenaf werd geforceerd.

Waterlekkage in Oud Gastel

OUD GASTEL: Vannacht werd omstreeks 03.50 uur een waterlekkage gemeld op de Argon. Het water kwam uit een bedrijfspand. Een deel van de straat bleek al blank te staan. In eerste instantie werd getracht om via de Gemeenschappelijke Meldkamer een sleutelhouder te waarschuwen. Dit lukte echter niet. Vervolgens is de brandweer ter plaatse gekomen. Brandweerlieden hebben met een kettingzaag een roldeur open gezaagd. Tijdens een onderzoek in het pand, bleek dat In de meterkast een koppeling van de hoofdwaterleiding was afgebroken. Deze kast werd geopend waarna de waterleiding werd dichtgezet. Vervolgens is een gespecialiseerd bedrijf gewaarschuwd om het bedrijf af te dichten. Op het kantoor is een brief met gegevens achtergelaten voor de eigenaar.

Arrestaties na mishandeling vrouw

OUDENBOSCH: De politie heeft vanmorgen omstreeks 06.15 uur op de Fenkelstraat een 38-jarige man uit Oud Gastel en een 45-jarige man uit Oudenbosch aangehouden die verdacht worden van betrokkenheid bij de mishandeling van een 51-jarige vrouw uit Oudenbosch.

Agenten waren ter plaatse gegaan na een melding dat op de Fenkelstraat een vrouw gewond op de grond lag. Ter plaatse troffen de dienders inderdaad een vrouw liggend op de grond aan. Ze was aanvankelijk niet aanspreekbaar. Later begrepen de agenten van haar dat ze door drie mannen was mishandeld. Ze werd door een ambulance voor behandeling meegenomen naar het ziekenhuis in Roosendaal . De politie arresteerde naar aanleiding van het incident twee mannen, een 38-jarige inwoner van Oud Gastel en een 45-jarige man uit Oudenbosch.

Vanmorgen kwam ze aan het bureau in Roosendaal aangifte doen. Ze heeft een hersenschudding. Ook liep ze een dik blauw linkeroog op en een dikke bovenlip. De politie stelt een nader onderzoek in.

Auteur
Willem van Hooijdonk

Laatst gewijzigd 12-07-2010 15:06 | © Regio Midden en West Brabant |