Politie Noord-Holland-Noord

Berichten van maandag 12 juli

Alkmaar, 12-07-2010 o 15.15 uur

Politie zet Hyves, posters en Opsporing Verzocht in rondom moord

Alkmaar, maandag 12 juli

AVROs Opsporing Verzocht besteedt dinsdagavond 13 juli aandacht aan de moord op de Beverwijkse Gerard Zonneveld. Het grotendeels ontklede lichaam van de man werd op vrijdagmiddag 30 april (Koninginnedag) in het Robbenoordbos bij Den Oever aangetroffen. Hij bleek om het leven te zijn gebracht door messteken en zijn benen waren van zijn romp gescheiden. De lichaamsdelen werden later in de buurt van het lichaam gevonden.

Gerard is donderdagnacht (Koninginnenacht) en vermoedelijk vrijdagochtend (Koninginnedag) nog door getuigen gezien in Beverwijk. De politie is voor haar onderzoek echter op zoek naar nog meer getuigen die hem gezien hebben in de nacht van 29 april op 30 april of op 30 april zelf. Ook is zij op zoek naar de kleding waarin hij het laatst gezien is.

Om aandacht te trekken voor deze zaak zet de politie Noord-Holland Noord posters in op bussen en treinstations in Beverwijk. Ook via een banner op Hyves is de politie actief op zoek naar getuigen. De acties worden in Beverwijk uitgezet omdat er rekening wordt gehouden met de mogelijkheid dat Gerard in Beverwijk om het leven is gebracht en dat zijn lichaam daarna naar Den Oever is gebracht. Het Openbaar Ministerie looft een beloning uit van 15.000 euro voor de gouden tip.

Opsporing Verzocht wordt uitgezonden op dinsdag 13 juli op Nederland 1 om 21.50 uur. De herhaling volgt op woensdag 14 juli op Nederland 2 om 10.10 uur.

Aanhouding voor bezit stroomstootwapen

Alkmaar, maandag 12 juli

Een 18-jarige man uit Alkmaar is maandagochtend rond 02.00 uur aangehouden op het Waagplein voor bezit van een stroomstootwapen. Agenten zagen de man richting de Langestraat rennen met een aantal beveiligers achter zich aan. Bij de kerk kregen zij de man te pakken. Het bleek dat hij een café binnen wilde en dat hij een stroomstootwapen bij zich had. Het wapen werd in beslag genomen en de verdachte werd aangehouden voor verboden wapenbezit.

Aanhouding voor mishandeling (1)

Alkmaar, maandag 12 juli

Een 28-jarige man uit Alkmaar werd maandagochtend rond 02.00 uur aangehouden op de Houttil. Agenten werden aangesproken door een man met een bebloed gezicht. De 25-jarige man uit Schoorl gaf aan te zijn mishandeld. Hij fietste over de Houttil en werd ter hoogte van een café tegen zijn bene geschopt. Toen hij hier wat van zei kreeg hij een vuistslag in het gezicht. Hierbij liep het slachtoffer vermoedelijk een gebroken neus op. De verdachte bevond zich in het café. Hij werd aangehouden voor mishandeling.

Onrustig op Waagplein

Alkmaar, zondag 11 juli

Een 23-jarige man uit Warmenhuizen werd zondagavond rond 23.40 uur aangehouden op het Waagplein. Er liepen twee mannen in shirts van het Spaanse elftal over het Waagplein. Enkele personen uit de menigte liepen op deze mannen af en wilden met hen op de vuist gaan. Een aantal agenten ging ertussen staan om ze uit elkaar te houden. Eén man wierp zich tussen de agenten en probeerde de mannen te slaan. Twee agenten probeerden de man aan te houden. Hij begon de agenten echter te slaan. De man verzette zich en worstelde zich los. Uiteindelijk werd hij met behulp van een politiehond aangehouden. Het werd korte tijd hierna erg onrustig op het Waagplein en de Platte Stenenbrug waarbij er met glaswerk gegooid werd naar de agenten. Na optreden van de ME herstelde de rust zich snel. Een 20-jarige man uit Alkmaar werd aangehouden voor het gooien van glas naar de politie.

Aanhouding voor mishandeling (2)
Alkmaar, maandag 12 juli

Een 39-jarige man werd maandagochtend rond 03.30 uur aangehouden in zijn woning. Hij was na de voetbalwedstrijd bij buren op visite en werd agressief naar de daar aanwezige personen. Hij sloeg een man in het gezicht en duwde daarna de bewoonster. Een andere man die ertussen probeerde te komen werd door de verdachte tegen de muur gegooid. Kort hierop verliet hij de woning. De politie werd gebeld en de man werd in zijn eigen woning aangehouden.

Aanhouding voor mishandeling (3)

Heiloo, zondag 11 juli

Een 53-jarige en een 44-jarige man uit Heiloo werden maandagochtend rond 00.15 uur aangehouden op de Kwekerij. De politie kreeg hier even voor middernacht een melding. Agenten werden ter plaatse aangesproken door een 28-jarige man die vertelde geschopt en bedreigd te zijn door zijn onderburen. Hij ging zijn hond uitlaten in zijn oranje T-shirt. Hij kreeg discussie met de onderburen over de voetbalwedstrijd en het uitlaten van de hond. Er werd tegen hem geschreeuwd en er werd een aantal keren geduwd over en weer. De man had hier geen zin in en liep hard naar huis. De twee verdachtne renden achter hem aan. Ter hoogte van de parkeerplaats voelde hij een klap tegen zijn achterhoofd. Hij viel op de grond en werd twee keer in zijn buik geschopt. Toen hij opstond kreeg hij een klap tegen zijn kaak en werd bedreigd. De 28-jarige man vluchtte zijn woning in. De politie hield de twee mannen aan voor mishandeling.

Café-eigenaar neergeslagen

Hoorn, zondag 11 juli

Een 48-jarige man uit Hoorn werd maandagochtend rond 00.25 aangehouden op de Breestraat. Agenten kregen een melding dat er iemand in een café in elkaar zou worden geslagen. Ter plaatse werd de eigenaar bloedend op de grond aangetroffen. Hij wilde een vervelende klant uit zijn zaak zetten. Bij de deur ontstond een schermutseling en de eigenaar kreeg een vuistslag in zijn gezicht. Hierdoor viel hij achterover op de grond en was buiten bewustzijn. De eigenaar werd per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis voor onderzoek. He adres van de verdachte kon worden achterhaald. Hij werd even later in zijn woning aangehouden.

Huiselijk geweld

Hoorn, zondag 11 juli

Een 40-jarige Hoornaar werd zondagmiddag rond 17.50 uur aangehouden op de Berkhouterweg. De man zou in zijn woning zijn vriendin op haar hoofd hebben geslagen met een hakmes en haar hebben bedreigd. Hij reed daarna weg in zijn auto. Het kenteken van de auto werd doorgegeven en de auto werd aangetroffen op een parkeerplaats. De verdachte zat in het voertuig. Hij werd aangehouden en is inmiddels in verzekering gesteld.

Aanhouding voor mishandeling (4)

Den Helder, maandag 12 juli

Een 22-jarige man uit Den Helder werd maandagochtend rond 01.15 uur aangehouden op de Koningstraat hoek Spoorstraat. De politie kreeg een melding dat er een vechtpartij gaande zou zijn daar. Een 36-jarige vrouw uit Den Helder was in het gezicht geslagen door een man. de man gooide bier over haar heen. Zij zei hier wat van waarop de man haar sloeg. De verdachte was richting de Koningdwarsstraat gelopen. Zijn signalement werd verspreid. Hij werd aangetroffen op de Koningstraat. De verdachte werd aangehouden.

Drankrijder

Den Helder, maandag 12 juli

Een 43-jarige automobilist uit Den Helder werd maandagochtend rond 01.5 uur aangehouden op de Zuiderhaaks. Hij bleek teveel gedronken te hebben en blies 720 ug/l. Dit is ruim driemaal de toegestane hoeveelheid van 220 ug/l. Het rijbewijs wordt ingevorderd bij 570 ug/l. de man raakte zijn rijbewijs dus kwijt.

Vroegtijdig afbreken dance -evenement

De Koog, zaterdag 10 juli

Een dance -evenement nabij Paal 17 werd zaterdagavond vroegtijdig afgebroken vanwege het slechte weer. Rond 22.30 uur werd besloten het evenement te staken vanwege het onweer. Er werden twee touringcars klaargezet om het aanwezige publiek te evacueren naar twee strandpaviljoens en de EHBO-tent. Om te voorkomen dat de bezoekers massaal naar de Koog zouden gaan, werd in één van de paviljoens een vervangend feest georganiseerd.

De ontruiming van het evenement verliep, dankzij de goede medewerking van het 2000 man tellende publiek, voorspoedig.