Vialis
BR>

Vialis Infratechniek plaatste laatste lichtmasten op A2 Den Bosch

Op 29 juni 2010 plaatste Vialis Infratechniek de laatste lichtmasten voor de Openbare Verlichting op het project Infra2, A2 Den Bosch, waarmee de Openbare Verlichtingsinstallatie voor de opleverdatum van het project (1 juli 2010) technisch gereed was. Deze laatste drie lichtmasten bevonden zich in een aantal doorsteken, welke gebruikt werden voor de verschillende faseringen voor de asfaltering van de weg.

In totaal zijn er door Vialis Infratechniek, het installatiebedrijf van Vialis, 760 stuks lichtmasten en 1.070 stuks armaturen geplaatst, is 85 kilometer kabel verwerkt, zijn 10 stuks nieuwe voedingskasten geplaatst en aangesloten en werden 10 stuks oude voedingslocaties verwijderd. Er werden 66 faseringen doorlopen, diverse kilometers tijdelijke verlichting geplaatst en verwijderd voor de instandhouding en tijdens de werkzaamheden werden diverse kabelschades opgelost.

Momenteel werkt Vialis Infratechniek nog aan de definitieve aansluiting van de Openbare Verlichting op het nog te realiseren glasvezelnet.

Bouwcombinatie InfrA2
Bouwcombinatie InfrA2 ontwierp en bouwde in opdracht van Rijkswaterstaat Noord-Brabant de A2 Rondweg Den Bosch. De bouwcombinatie InfrA2 bestaat uit vier bedrijven, te weten: Koninklijke Wegenbouw Stevin bv, Van Hattum en Blankevoort bv , Mourik Groot-Ammers bv en Vialis bv.

Activiteiten Vialis
Vialis was binnen de combinatie InfrA2 verantwoordelijk voor de DVM (Dynamisch Verkeers Management)-systemen, waaronder verkeerssignalering, monitoring, TDI (Toerit Doseer Installaties) , VRI (Verkeers Regel Installlaties), Gladheidmeldsysteem, verkeersinformatie, (dynamische) openbare verlichting en pompinstallaties.