Gemeente Boekel


Besluiten en plannen van het college van Burgemeester en Wethouders d.d. 29 juni 2010

In de collegevergadering van 29 juni j.l. zijn o.a. onderstaande onderwerpen aan de orde geweest.

Heroverweging standplaatsenbeleid in verband met winkel Venhorst Het standplaatsenbeleid van de gemeente Boekel houdt in, dat in Venhorst één standplaats is toegestaan met dien verstande dat enkele koopwaar zijn uitgezonderd ten behoeve van een winkelvoorziening. De huidige vergunning is verleend toen de winkel in Venhorst gesloten was. Nu er spoedig weer een winkel in Venhorst is, is er geen grond meer voor deze vergunning. Voorstel is dan ook om deze voor 2011 niet opnieuw te verlenen.

Klanttevredenheidsonderzoek Wmo 2009
Het college is volgens artikel 9 in de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) verplicht jaarlijks een klanttevredenheidsonderzoek onder Wmo-cliënten uit te voeren. De resultaten over het jaar 2009 worden aangeboden aan het college en de gemeenteraad.

Prestatiegegevens Wmo 2007 - 2009
Op grond van artikel 9, lid 2, moet de gemeente jaarlijks voor 1 juli de prestatie-gegevens inzake de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) aanleveren bij het Ministerie van VWS in het kader van de horizontale verantwoording - verantwoording naar burgers en de gemeenteraad. In dit collegebesluit worden de prestaties over de jaren 2007 t/m 2009 op een rij gezet.

Jaarverslag en jaarrekening GGD Hart voor Brabant 2009 In het kader van de informatieplicht worden het jaarverslag en de jaarrekening 2009 van de GGD Hart voor Brabant ter kennisname gebracht van college, commissie en gemeenteraad.

Jaarrekening & jaarverslag 2009 Basisbibliotheek De Lage Beemden In het kader van de informatieplicht zijn het jaarverslag en de jaarrekening 2009 van de bibliotheek De Lage Beemden ter kennisname gebracht van het college, Commissie en Raad.

Verzoek tot woningsplitsing Voskuilenweg 10 te Venhorst Er is in principe besloten om medewerking te verlenen aan de splitsing van de woning Voskuilenweg 10 te Venhorst middels toepassing van een wijzigingsbevoegdheid op grond van artikel 3.6, lid 1a van de Wet ruimtelijke ordening. Deze mogelijkheid is opgenomen in het geldende bestemmingsplan âBuitengebied 2005â.

Ontheffing voor 4 recreatiechalets aan de Erpseweg 22 te Boekel Voor het oprichten van vier recreatiechalets aan de Erpseweg 22 te Boekel is ontheffing op het bestemmingsplan nodig. Het plan maakt het mogelijk dat een kippenhouderij wordt beëindigd en dat in ruil hiervoor naast het voortgezette landbouwbedrijf ook een verblijfsrecreatieve nevenfunctie ter plaatse wordt toegestaan. Hiermee wordt de milieubelasting door de intensieve veehouderij in Boekel verder teruggedrongen.

Lokaal glasvezelnetwerk, doorgaan met fase 2 en 3 van het ontwerpproces De gemeente Boekel is samen met de ondernemersvereniging en locale partners een onderzoek gestart naar de mogelijkheden van een lokaal glasvezelnetwerk met 100% aansluitmogelijkheid. Na een eerste verkenning lijken er mogelijkheden om te komen tot een succesvolle uitvoering. Het college geeft een externe Boekelse projectgroep opdracht nader onderzoek uit te voeren om te komen tot een sluitend projectvoorstel.

Samenwerkingsovereenkomst regiotaxi Noord-Brabant 2011 - 2015 De gemeente Boekel neemt deel aan de Regiotaxi Taxihopper voor het vervoer in het kader van de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO). In de samenwerkingsovereenkomst regiotaxi Noord-Brabant 2011 - 2015 worden afspraken vastgelegd over de bijdrage vanuit de provincie aan Taxihopper.

Zienswijze jaarverantwoording en resultaatverdeling 2009 Veiligheidsregio Brabant-Noord
In de jaarverantwoording 2009 van de Veiligheidsregio blijkt dat er positieve resultaten zijn ontstaan. Voor zowel de resultaten van brandweer, GHOR als het GMC worden voorstellen gedaan over de aanwending daarvan. Van Brandweer en GHOR wordt het resultaat binnen de organisatie ingezet, het batig saldo van het GMC dient aan de deelnemende gemeenten te worden terugbetaald.

Definitief advies planschadeverzoek Bernhardstraat 19 Het college heeft besloten om het planschadeverzoek van de eigenaar van de woning van Bernhardstraat 19 te Boekel af te wijzen.