KNHS

Berino benut zn kans in Ruinen
12 juli 2010
markdegrootberinoruinenrvv

Ruinen (KNHS) - De tuigpaardrijders categorie twee en vier bezocht afgelopen zaterdag 10 juli het concours te Ruinen, georganiseerd door tentoonstellingsvereniging Het Middenveld. Net als overal was het ook in Ruinen uitzonderlijk heet en een aantal rijders liet het daardoor afweten. Toch bleven er nog goed bezette rubrieken over.

Drie dagen eerder in Putten maakte Berino (v. Stuurboord) van Jaap Kok in de enkelspancompetitie het Brandy, tot heden ongeslagen in de competitie, knap lastig. Toch won Brandy toen nog tijdens de finale. In Ruinen bleef Brandy afwezig en Berino greep die gelegenheid met beide handen aan. In handen van Mark de Groot liet deze vos zich weer overtuigend zien en werd winnaar. Briljant (v. Manno) van Joop van Wessel en gereden door Henk Hammers legde beslag op plaats twee en deze bleef op zijn beurt weer Jalmer de Groot met Black Beauty (v. Plains Liberator) van Ulle Haarsma voor. Urchin van Teus van de Laar weet steeds op te vallen door zijn rijke front en goede optreden. Hij werd winnaar van de limietklasse. Celebration van Ulle Haarsma spreekt ook tot de verbeelding en bleef Besterly Walser van Leendert Veerman voor.

Urchin die door Ab Koetsier wordt gereden, is overigens een zoon van Oase en Oase is weer een volle broer van Netters Unaniem van Lambertus en Anneke Huckriede. Unaniem scoort dit seizoen uitzonderlijk goed in de ereklasse en damesklasse. Ruinen vormde hierop geen uitzondering. Machtig bewegend en verheven in het front, won hij ook nu beide rubrieken. Net zo constant was de verrichting van AES hengst Wervelwind van Clevering en Veenstra, gereden door Harm Jan Veenstra en Margreet van der Zwaag zij werden respectievelijk tweede met deze ook best optredende zwarte in de ereklasse en damesklasse. Sunlight van Ulle Haarsma pakte het brons in de ereklasse en Wizzkids Gonda van Ritsema deed hetzelfde in de damesklasse.

De beide meerspanrubrieken kwamen weer op naam van Ulle Haarsmas Tobias en Varanno. De bijzonder gelijk gaande vos-blessen voerden de ereklasse tweespannen overtuigend aan en in de klavertje-drie rubriek kregen ze gezelschap van Celebration en incasseerden nog een overwinning. In het tweespan werd Ab Koetsier tweede met Obiku en Roel, gevolgd door Rinkier en Heraut met Jan Jordans. In het klavertje-drie volgden Jordans en Veerman op de plaatsen twee en drie.

De Noordelijke rijders verreden het VTN-kampioenschap tweespannen voor de boerenwagen. Acht spannen namen deel aan deze titelstrijd en vier kregen een herkansing om tot aanwijzing van de kampioen te komen. Het waren de Patijn-nazaten Wonder van de Ursahof en Alex van de Ursahof van Gert Boverhof en Arend Steenbergenn die de titel binnen wisten te halen. Gert Boverhof was de terecht trotse rijder van dit mooi gelijke span. Worita (v. Manno) en Corita (v. Waldemar) van Wim Cazemier kwamen nog niet eerder in het span voor de boerenwagen uit. Dat verhinderde hen overigens niet zich goed te laten zien en tweede te worden! Wim Majoor met Attent (v. Manno) en Unico (v. Nico) werd derde en titelverdediger Jan Rozeveld met Valentino (v. Manno) en Timberly (v. Immigrant) werd nu vierde.

Tekst & Foto: Rijk van Vulpen