Saxion
BR>

ma 12 juli 2010

Saxion start leergang Bedrijfskunde

Met ingang van september 2010 start Saxion de nieuwe leergang Bedrijfskunde. De eenjarige cursus is bedoeld voor managers in zowel de profit als non-profit sector. Actuele thema's uit de beroepspraktijk staan centraal in het onderwijs.

De leergang op de locatie Deventer is gebaseerd op acht bedrijfskundige kerndisciplines, waaronder strategieontwikkeling en omgevingsanalyse, en innovatiemanagement. Vanuit de disciplines leren de studenten om op een bedrijfskundige manier naar hun organisatie te kijken. Bij het maken van een bedrijfskundige analyse en bij andere studieopdrachten worden zij uitgedaagd om de invloed van het overheidsbeleid en van andere stakeholders te doorgronden.
Aandacht wordt besteed aan praktijkgerichte vraagstukken binnen bedrijven, zowel intern als extern. Daarom ook is er de nodige aandacht voor bedrijfskundig onderzoek.

Naast de ruime aandacht voor kernthema's binnen en buiten organisaties, verwerft de bedrijfskundige ook inzicht in sociale en psychologische processen. Dit is van belang voor het kunnen begrijpen en verklaren van consumentengedrag, maar het is ook van invloed op het ontwerp van effectief personeelsbeleid.

Verder moet een bedrijfskundige in de hedendaagse, snel veranderende samenleving over vaardigheden beschikken op het gebied van innovatiemanagement en ondernemen. Producten en diensten moeten steeds vaker en steeds sneller aangepast worden aan de veelzijdige behoeften van "de klant".

Beste opleiding 2009
De leergang Bedrijfskunde is ontwikkeld binnen de Saxion academie Bedrijfskunde en Ondernemen, waar ook de bacheloropleiding Technische Bedrijfskunde (TBK) wordt aangeboden. De bacheloropleiding is in het Elsevier-Keuzegidsonderzoek in 2009 als beste TBK-opleiding naar voren gekomen. In de leergang wordt gebruik gemaakt van de expertise (zowel docenten als vakinhoudelijk) van de voltijdopleiding.

Om de drie weken is er een middag en avond les, zodat de cursisten van de leergang naast hun baan ruim in de gelegenheid zijn tijd vrij te maken voor de cursus.

Naar de leergang >>


------------------------------------------ EINDE PERSBERICHT
------------------------------------

Meer informatie:

Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met Astrid Hoogeveld, docente leergang Bedrijfskunde van de Academie Bedrijfskunde & Ondernemen van Saxion, locatie Enschede, tel. 053 - 487 11 11 (algemeen).

____________________ Zoek