Politie Noord- en Oost Gelderland


Politieberichten NW-Veluwe 12 juli 2010

|     |Doornspijk- Jongen valt uit boom en overlijdt             |

Op maandagmorgen 12 juli is een 7-jarige jongen uit 't Harde uit een boom gevallen aan de Oude Harderwijkerweg in Doornspijk. De jongen kwam ongelukkig op de harde ondergrond terecht en is met de ambulance, onder begeleiding van een trauma-arts, overgebracht naar het ziekenhuis in Zwolle waar hij aan zijn verwondingen is overleden.


De jongen speelde rond 10:30 uur buiten en was in een boom geklommen. Hij viel uit de boom en kwam daarbij op de harde ondergrond terecht. De politie was snel ter plaatse en is meteen gestart met het reanimeren van de jongen, het ambulancepersoneel heeft daarna de reanimatie overgenomen. De jongen is met de ambulance onder begeleiding van een trauma-arts overgebracht naar het ziekenhuis in Zwolle. De 7-jarige jongen is in het ziekenhuis aan zijn verwondingen overleden.

|     |Harderwijk - Politie zoekt getuigen stenengooier          |

De politie is op zoek naar getuigen die gezien hebben dat enkele jongeren zich zondagmiddag 11 juli ophielden bij het fietsviaduct van de A28 ter hoogte van Harderwijk. Eén van de jongeren heeft een steen gegooid naar een langsrijdende auto waardoor de voorruit van deze auto beschadigd raakte. Er raakte niemand gewond.


De politie kreeg omstreeks 15:50 uur de melding dat er vanaf het fietsviaduct bij de A28 ter hoogte van Harderwijk een steen tegen een autoruit was gegooid. De voorruit van de auto raakte hierdoor beschadigd. De melder zag een meisje van ongeveer 12 jaar met zwart stijl haar een steen gooien. Volgens de melder stonden bij het meisje twee jongeren. De politie roept getuigen op zich te melden via 0900-8844.

|     |Elburg - Twee jongens aangehouden na vernielen auto       |

De politie heeft in de nacht van zondag 11 op maandag 12 juli twee jongens (15- en 20-jaar) uit Elburg aangehouden voor het vernielen van een auto.


De politie kreeg omstreeks 01:05 uur de melding dat getuigen zagen dat twee jongens over de motorkap en het dak van een auto liepen op een parkeerplaats aan de Zwolscheweg. De auto liep hierbij schade op aan de motorkap. Dankzij een goed signalement kon de politie de twee jongens even later aanhouden. De twee zijn meegenomen naar het politiebureau. De 15-jarige is aangemeld voor een jeugdpreventieproject waar een passende maatregel wordt opgelegd. Tegen de 20-jarige wordt proces-verbaal opgemaakt.