Project Gemeente Westland

haaglanden

Delegatie boekt eerste resultaten

Publicatiedatum: 12-07-2010

Op 30 juni jl. zijn de leden van het algemeen bestuur (AB) van het Stadsgewest Haaglanden voor de zittingsperiode 2010-2014 geïnstalleerd. Ook de Westlandse delegatie is daarmee een feit: burgemeester Van der Tak en de raadsleden Jacqueline Eckhardt, Arie Wijten, Peter Duijsens, Bert Doelman en Ulbe Spaans zijn benoemd tot lid van het AB van het Stadsgewest Haaglanden.
Burgemeester Van der Tak is daarnaast ook door het AB benoemd tot lid van het dagelijks bestuur (DB) van Haaglanden. Hij behartigt de portefeuille 'Economie en Agribusiness'.

De Westlandse afvaardiging in het Stadsgewest
De gemeenteraad heeft de leden die nu namens Westland zitting hebben in het AB eerder al uit zijn midden benoemd. Daarnaast heeft de Westlandse raad de raadsleden Roel Batelaan, Koos Koolstra en Tamara van Riet benoemd tot plaatsvervangend lid van het AB.
De Westlandse delegatie en de plaatsvervangende leden vormen samen de werkgroep Haaglanden van de gemeenteraad. Deze werkgroep bereidt de vergaderingen van het AB van het Stadsgewest voor door de inbreng van de Westlandse raad te coördineren.
De portefeuilleverdeling van de raadsleden in het Stadsgewest is als volgt: Jacqueline Eckhardt en Peter Duijsens zijn lid van de Commissie voor ruimtelijke ordening, grondbeleid, volkshuisvesting en milieu (RGVM). Bert Doelman en Ulbe Spaans zijn lid van de Commissie voor verkeer & vervoer en economische ontwikkeling (VVEZ). Arie Wijten is lid van de Rekeningcommissie.

Tot 10% bezuinigen op de gemeentelijke bijdrage aan Stadsgewest Haaglanden
Het nieuwe AB is direct van start gegaan op 30 juni jl. Zo heeft het AB tijdens de vergadering de begroting van het Stadsgewest Haaglanden voor het jaar 2011 vastgesteld. Daarbij heeft het AB de lijn gekozen om met ingang van januari 2011, binnen een periode van 4 jaar met een oplopend percentage tot 10%, te gaan bezuinigen op de gemeentelijke bijdrage aan het Stadsgewest Haaglanden. Het AB steunde dit voorstel unaniem. De Westlandse delegatie is tevreden met dit resultaat.

Ook is door het Stadsgewest Haaglanden het speerpunt benoemd om de samenwerking met de stadsregio Rotterdam te intensiveren op het terrein van Verkeer & Vervoer, Ruimtelijke ordening en Economie. Dit resultaat is mede onder druk van de Westlandse delegatie tot stand gekomen.