Project Gemeente Westland


Jongerencentrum The Base tot 2013 in Wateringen

Publicatiedatum: 12-07-2010

Om een uitbreiding van het jongerenwerk in Wateringen mogelijk te maken, heeft het college van Burgemeester en Wethouders besloten om het pand van de voormalige gemeentewerf aan de Venen in Wateringen voor drie jaar ter beschikking te stellen aan het jongerenwerk. Wethouder jeugd- en jongerenwerk Jan Bogaard is op 10 juni jl. hierover in gesprek gegaan met de bewoners van de omliggende wijken.

Wethouder Jan Bogaard: "We willen graag dat Westland voor iedereen een plezierige en veilige leefomgeving is, zowel voor de jongeren als voor omwonenden. En dit kan niet zonder de bewoners! Daarom hebben we in goed overleg afspraken gemaakt om overlast in de wijk Veenbes te voorkomen. Jongerenwerk, buurtvereniging, de buurtpreventie, de wijkagenten en de gemeente zetten hun beste beentje voor om van dit project een succes te maken." Voor de periode na 2013 wordt gezocht naar een geschikte vaste locatie voor het jongerenwerk in Wateringen.

The Base
Het jongerenwerk is zes dagen per week open. Met de jongeren zijn duidelijke regels afgesproken. Op dinsdag-, woensdag-, donderdag- en vrijdagavond en zondagmiddag is er in 'The Base' een Open Inloop. Maandag- en woensdagmiddag worden er verschillende clubactiviteiten georganiseerd voor alle jongeren. Naast verruimde openingstijden is er extra inzet van jongerenwerkers op straat. De jongeren worden door de jongerenwerkers op bekende plekken waar jongeren regelmatig bij elkaar komen, opgezocht. Ook wordt de gele jongerenbus 'Route25' ingezet en bezoekt de jongeren op verschillende locaties. Na de zomervakantie wordt 'The Base' officieel geopend. Op de website www.welzijne25.nl is actuele informatie over de openingstijden, de verschillende activiteiten en de jongerenbus Route 25 te vinden.