Gemeente Bernheze


Aanpak stormschade

Zaterdag 10 juli is er door het noodweer de nodige schade aangericht. Op verschillende plekken in de gemeente zijn bomen omgewaaid en takken afgebroken. Een aantal wegen zijn afgesloten. De gemeente is inmiddels aan de slag om de schade zo snel mogelijk te herstellen.

We pakken eerst de gevaarlijke situaties aan, vervolgens de hoofdwegen vrijmaken en daarna de andere wegen. Tot slot herstellen we andere schades die zijn ontstaan (bebording, verlichting).

Wegen

We hebben wegen afgesloten, omdat daar nog bomen of takken op de weg liggen, waardoor de weg ontoegankelijk is. Ook wegen waar gevaarlijke situaties zijn door overhangende bomen of takken die op afbreken staan, zijn (gedeeltelijk) afgesloten. Op dit moment zijn dat Laverdonk, Kampweg, Vorstenbosscheweg, Nistelrodesedijk en Brakkensedijk. Bij `gevaarlijke' bomen plaatsen we waarschuwingsbordjes. Wij vragen uw begrip hiervoor en dringen erop aan de wegafsluitingen en waarschuwingen te respecteren.

Verwijderen bomen en takken

De meest gevaarlijke situaties zijn inmiddels verholpen. De gemeente gaat nu met behulp van de bedrijven Van Esch en Van Weert buiten de bebouwde kom de bomen en takken verwijderen. Dat gaan we in eerste instantie doen bij bovengenoemde wegen. Allereerst wordt de rijbaan vrijgemaakt en later wordt het hout ingezameld. Binnen de bebouwde kom doet IBN dit. Ook gemeentelijke bomen en takken die op privé-terrein zijn gevallen, ruimt de gemeente op.

Schade

* Voor meldingen van stormschade aan bomen en wegen kunt u contact opnemen met de gemeente, telefoon 0412 45 88 88.
* Met het hout van eigen takken en bomen die zijn afgebroken dan wel omgewaaid, kunt u terecht bij de groendepots.


- firma Van Schaijk, Berghemseweg 13, Nistelrode: woensdag van 8.30 tot 12.00 uur en zaterdag van 8.30 tot 13.00 uur


- firma Dijkhoff, Lariestraat 25, Heeswijk-Dinther: woensdag van 15.00 tot 19.00 uur en zaterdag van 8.30 tot 13.00 uur.


· Als u problemen heeft met uw nutsvoorzieningen (stroom, TV, internet) dan kunt u contact opnemen met uw eigen leverancier.


· Bij schade aan uw privé-eigendommen, moet u contact opnemen met uw eigen verzekeringsmaatschappij. Dit geldt ook voor bomen/takken van de gemeente die schade hebben aangericht aan uw eigendommen.

Snelle aanpak

Na de storm hebben we zo snel mogelijk ingegrepen bij gevaarlijke situaties. Nu zijn we bezig om de wegen weer vrij te maken en vervolgens gaan we alles opruimen. Het kan zijn dat we daarom twee keer in de straat bezig zijn. Dit is in dit geval de snelste en meest efficiënte aanpak.

Adresgegevens

Bezoekadres: De Misse 6,
5384 BZ Heesch
Postadres: Postbus 19,

5384 ZG Heesch
gemeente@bernheze.org
Tel. (0412) 45 88 88
Fax (0412) 45 46 35

Digitale nota

Brabants groen je eigen energiecoach