Deltion College


nieuws

12-07-10

Deltion rallyteam presteert teleurstellend in Etten-Leur

Het Deltion Rallyteam verscheen afgelopen weekend met de Skoda Fabia WRC en de Nissan 350Z aan de start van de Exotic Green Rally in Etten-Leur en omstreken. Helaas kwam voor beide auto's vroegtijdig een einde aan deze enerverende rally.

Dick Bloemendaal kwam met de Nissan 350Z uit in de 350Z Challenge. Hij reed, omdat zijn vaste navigator Arjan Wissink nog steeds genezende is van een nekblessure, met navigatrice Marieke Spoelstra. "Voor mij was het een weekend om snel te vergeten," aldus Dick. Tijdens de vierde proef belandde het team in een diepe sloot, waardoor verder rijden onmogelijk was. De schade valt gelukkig mee. Na de zomervakantie wordt de Nissan door de studenten en leraren van de opleiding Motorvoertuigen- en Carrosserietechniek geprepareerd voor de eerstvolgende rally in Hellendoorn en omstreken.

De Skoda Fabia WRC werd, door afwezigheid van Eric Bolhaar, afgelopen weekend bestuurd door ervaren rijder Erik Wevers. Naast Erik zat de vaste navigator van de Skoda Fabia WRC Gert Kamphuis. De mannen gingen voortvarend van start en draaiden de eerste proeven mee met de top van Nederland. Ze waren tijdens diverse proeven de nieuwere WRC's, zoals de Ford Focus te snel af. Helaas kwam door een brandje in de brandstoftank, ook voor hen vroegtijdig een einde aan de Exotic Green Rally. Het einde kwam echter net een proeve te vroeg. De volgende proeven werden namelijk door het noodweer geschrapt.

Het weekend van 17 en 18 september a.s. verschijnt het Deltion Rallyteam met de Skoda Fabia WRC en de Nissan 350Z aan de start van de Hellendoorn Rally in Nijverdal en omstreken. Na verwachting is Arjan Wissink weer van de partij. Meer informatie over het Deltion Rallyteam staat op www.deltion.nl/rallyteam.

---