Deelgemeente Kralingen-Crooswijk Rotterdam

Ieder zn plek in het Kralingse Bos

Het westelijk deel bruist in de zomermaanden

Omdat het Kralingse Bos veel bezoekers trekt, is het in zones verdeeld. Iedere zone is op een specifieke manier geschikt voor gebruik. Rustzoekers, hardlopers of watersporters; iedereen is welkom.

Bruisende plek
Het westelijk deel loopt van de zeilverenigingen en de jachthavens aan de Kralingse Plaslaan tot en met de recreatievelden, het strandbad en de kinderboerderij. Een bruisende plek van het Kralingse Bos, waarvan op een warme zomerdag duizenden bezoekers gebruik maken. Een barbecue met familie op de daarvoor speciaal bestemde velden, een bezoek aan de kinderboerderij of een plons in de plas. Bij het reguliere strand is een peuterbad voor de kleintjes; de hond heeft zn eigen strand om af te koelen en de naaktrecreant kan ook gebruik maken van een eigen deel van het strandbad. Ook hier geldt: ieder zn plek zonder overlast voor de ander.

Er is voldoende gelegenheid voor kinderen om zich te vermaken. Het oerbot, een bijzonder speeltoestel lijkend op een dinosaurusbot waarop geklauterd en geklommen kan worden; de kinderboerderij, al sinds 1967 een manier voor kinderen om in contact te komen met natuur en milieu. En natuurlijk alle ruimte om een balletje te trappen of tikkertje te doen.

Voor de liefhebbers van de watersport zijn in dit gebied de havens en de watersportverenigingen. De oudste vereniging is al meer dan 100 jaar actief op de plas. Voor wie zijn eigen picknickmand niet meeneemt, zijn er horecagelegenheden voor een hapje en een drankje. In het hoogseizoen maakt de individuele recreant intensief gebruik van dit deel van het bos. Kleinschalige evenementen op het gebied van sport en spel, cultuur en barbecue zijn toegestaan. Let wel op de meldingsplicht van 25 tot 250 personen en de vergunningplicht bij meer dan 250 deelnemers. Grotere commerciële evenementen zijn alleen mogelijk buiten het hoogseizoen.

Extra voorzieningen
Om de toestroom van bezoekers zonder overlast van vuil te laten genieten van het bos en de plas zijn hier extra voorzieningen aangebracht, zoals openbare toiletten, extra afvalbakken en koolcontainers voor de resten van de barbecue. Medewerkers van Stadstoezicht zijn aanwezig om u te informeren over de huisregels om het bos schoon, heel en veilig te houden. In de vakantieweken is er ook een EHBO post om hulp te verlenen bij onverhoopte ongelukken.

Het westelijke deel van het Kralingse Bos bruist, zeker in de zomermaanden. Op een warme zomerdag maken duizenden bezoekers gebruik van de plek om te ontspannen en een plons in de plas te nemen. (Fotos: Gemeentewerken)