Gemeente Rheden

Gemeente zoekt toeristische rustpunten

De gemeente Rheden wil in het buitengebied toeristische Rustpunten maken, als service voor fietsers en wandelaars die genieten van het natuurschoon wat Rheden te bieden heeft.

Er zijn al 80 Rustpunten op de Veluwe. Fietsers en wandelaars vinden er een tafel en twee banken met de mogelijkheid om koffie, thee of limonade te bereiden. De bezoeker kan zijn elektrische fiets opladen, toiletbezoek is mogelijk (of verwijzing naar een horecagelegenheid dichtbij) en er is informatie over bijzondere trekpleisters in de buurt. Soms is een Rustpunt gecombineerd met een boerderijwinkel, Bed & Breakfast, zorgboerderij of museum; kleinschaligheid blijft hierbij van belang. Een Rustpunt is herkenbaar aan het rustpuntbord, waarop staat of het rustpunt geopend is.

Wilt u ook een Rustpunt?

Inwoners van de gemeente Rheden die een Rustpunt op hun perceel willen, kunnen zich tot en met 18 juli a.s. aanmelden via info@rustpunt.nu. De keuze valt op de meest geschikte locaties voor Rustpunten in de gemeente Rheden. De volgende criteria zijn van belang:

· Ligging aan een wandel- of fietsroute in het buitengebied

· In het bestemmingsplan buitengebied zijn Rustpunten mogelijk bij een (voormalige) agrarische bestemming

· Spreiding: niet te dicht bij elkaar, minimale afstand tot een horecagelegenheid

· Bij nagenoeg gelijke situatie krijgt degene die zich als eerste heeft aangemeld, voorrang.

Er is een maximum aantal Rustpunten mogelijk, dus reageer snel!

Meer informatie over Rustpunten is te vinden op de website www.rustpunt.nu. Heeft u vragen? Dan kunt u mailen naar info@rustpunt.nu. De Provincie Gelderland steunt dit project, dat de hele Veluwe bestrijkt.