Koninklijke Ahrend NV

12 juli 2010

Cradle-to-cradlecertificaten voor bureaustoelen Ahrend

*Tweede en derde C2C-certificaat 'zilver' voor Ahrend in zeer korte tijd.
*Nederland is twee C2C-fabrieken rijker; meer dan de helft van het Ahrend- productievolume is nu cradle to cradle-gecertificeerd.
* Feestelijke heropening Ahrend-showroom Rotterdam na ingrijpende verbouwing.

Amsterdam, 2 juli 2010 - "Ahrend stond van meet af aan open voor cradle to cradle en is er succesvol mee aan de slag gegaan". Dat zei Albin Kälin donderdag bij de feestelijke heropening van de showroom van Ahrend in Rotterdam. De EPEA-directeur reikte er het tweede en derde cradle-to-cradlecertificaat uit aan de ontwerpers van de bureaustoelen Ahrend 230 en Ahrend 250, Kees de Boer en Frans de la Haye. Uniek is dat de certificaten betrekking hebben op alle uitvoeringen.

Plaats van handeling van de certificaatuitreiking was Ahrend Rotterdam. Ahrend reduceerde hier het aantal vierkante meters van de showroom sterk. De inrichter past hiermee het concept van efficiënt ruimtegebruik en lagere Total Cost of Ownership, dat succesvol aan klanten wordt aangeboden, zelf toe. Gerealiseerd werd een compactere opstelling met een 'working showroom'. Daarbij kunnen klanten, prospects en specifiers (zoals architecten en designers) zelf zien hoe de inrichtingsconcepten van Ahrend werken in de dagelijkse praktijk. Verder werden de stenen muren in de voorgevel vervangen door glas, om optimale transparantie te bewerkstelligen.

Ahrend 230 en Ahrend 250 gecertificeerd
cid:682199c372f94507ccf64542551339ac@mail.proxi.nl

Ahrend 230 werd werd geïntroduceerd in 2002 en kreeg een redesign in 2006. De bureaustoel is internationaal één van de meest verkochte producten van Ahrend. Door de redesign in 2006 en meerdere ingrepen is de Ahrend 230 optimaal demonteerbaar geworden. De succesvolle Ahrend 250-stoel van designer Frans de la Haye werd geïntroduceerd in Milaan in 2006. De Ahrend 250 was op zijn beurt in 2006 een geoptimaliseerde versie van de legendarische Ahrend 240 'Centennial', die in 1986 werd geïntroduceerd ter gelegenheid van het 100-jarig bestaan van Ahrend. Beide producten zijn al geruime tijd op de markt en zijn met enkele wijzigingen nu volledig gecertificeerd. Dat betekent dat de internationale bestsellers van Ahrend ook volgens de objectieve EPEA-criteria van prof. dr Michael Braungart een toonbeeld van duurzaamheid zijn. Na een pilot met C2C-partner Van Gansewinkel wordt de zitting van beide stoeltypen niet meer gelijmd, waardoor demontage en hergebruik eenvoudiger werden. Daarmee zijn Ahrend 230 en Ahrend 250 zeer geschikt voor 'Next Life'. Deze dienst van Ahrend houdt in dat producten een volgend leven krijgen; hetzij door kleine reparaties en herstofferen, hetzij door hergebruik van onderdelen of recycling van materialen.

Ahrend en het milieu
Ahrend geldt al decennialang als pionier op milieugebied. Al in 1992 begon Ahrend met ecodesign. Milieubeleid werd geïntegreerd in het ondernemingsbeleid, met spectaculaire resultaten. Zo werd het waterverbruik sinds 1990 met 84,8% teruggebracht en de CO2-uitstoot met 70,4%. In 2008 mondde dit jarenlange commitment uit in de prestigieuze Europese EMAS Award.

Over cradle to cradle
Cradle to cradle ('van wieg tot wieg') is gebaseerd op drie principes: "afval is voedsel", gebruik van duurzame energie en verstandig gebruik van grondstoffen en natuurlijke hulpbronnen.

Ahrend

----------

Over Ahrend

Koninklijke Ahrend NV is expert op het gebied van flexibele inrichtingsoplossingen. Ahrend zorgt ervoor dat mensen professioneel, plezierig en productief kunnen werken en studeren door opvallend mooie, functionele en duurzame werk-, leer- en leefomgevingen te creëren. Ahrend wil duurzaam zijn in alle betekenissen van het woord en houdt bij al haar besluiten en handelingen rekening met de gevolgen voor People, Planet en Profit. De onderneming ontwikkelt al sinds 1993 producten volgens het principe van ecodesign en wil in 2020 CO2-neutraal produceren en de kringlopen gesloten hebben. Ahrend helpt organisaties hun duurzaamheidsambities te realiseren. Door efficiënt ruimtegebruik en toepassing van Ahrend-producten verlagen organisaties hun Total Cost of Ownership, terwijl de productiviteit wordt verbeterd. Bezoek voor meer informatie de site: www.ahrend.com.

Noot voor de redactie (

Koninklijke Ahrend NV