Ingezonden persbericht

André Bolhuis opent 45e Drentse Fiets 4Daagse

Bestuur, medewerkers en vrijwilligers van de Groene Land Achmea Drentse Fiets 4Daagse zijn er klaar voor: het grootste en gezelligste 4daagse fietsevenement van Nederland gaat dinsdag 13 juli van start.

Op maandagavond 12 juli opent André Bolhuis om 19.30 uur de 45e editie van de DF4D in De Bonte Wever in Assen. André Bolhuis is voorzitter van NOC-NSF en de opvolger van Erica Terpstra. Bestuursvoorzitter Jan Mastwijk: 'De opening staat in het teken van de Olympische Spelen 2028 die Nederland graag wil organiseren en waarbij Drenthe ook graag een rol wil spelen; het bestuur heeft niet voor niks André Bolhuis gevraagd'. Verder zal ook gedeputeerde Anneke Haarsma aanwezig zijn om nog eens te vertellen wat er in Drenthe allemaal mogelijk is. Maar het wordt geen aaneenschakeling van lange verhalen. Jos Engelman van de Werkgroep Assen van de DF4D: 'We hebben gezorgd voor een swingend programma met veel muziek en dans.'

Voorafgaand aan de officiële opening op maandag is er op zondag 11 juli een heuse proloog in de vorm van 'Drenthe's Mooiste', door de organisatoren nu al liefkozend 'La mas bonita de Drenthe' genoemd. Natuurlijk met een knipoog naar de Vuelta van vorig jaar. Vier toerfietsclubs uit Drenthe hebben - samen met de Drentse Fiets 4Daagse - gezorgd voor routes variërend van 30 tot 150 km plus ATB routes van 25, 50 en 80 km, allemaal natuurlijk langs de mooiste plekjes van Drenthe. Geschikt voor de snelle mannen en vrouwen op de fiets met de smalle bandjes maar ook voor mensen die meer tijd willen nemen om van 'Drenthe's Mooiste' te genieten. Meer info op drenthes-mooiste.nl

De Drentse Fiets 4Daagse wordt gehouden van 13 t/m 16 juli 2010. Aanmelden is mogelijk in de startplaatsen Assen, Emmen, Hoogeveen, Meppel, Diever, Dalen en Norg, maandag 12 juli van 11.00 - 18.00 uur (in Assen tot 20.00 uur) en op dinsdag 13 juli van 7.30 tot 11.00 uur.

Praktische informatie en inschrijven

Meer informatie over de routes, de startlocaties, tarieven, aanmelden, overnachtingsmogelijkheden, arrangementen, annuleringsvoorwaarden is te vinden op de website www.fiets4daagse.nl. Op de site staat bovendien telkens de meest actuele informatie, zoals nieuws over activiteiten tijdens het evenement.