Simac Techniek NV

12 juli 2010 | Hogeschool Rotterdam kiest voor Simac

Hogeschool Rotterdam kiest voor Presentieregistratie van Simac.

In het kader van een campagne in de vier grote steden is binnen de Hogeschool Rotterdam een programma gestart gericht op de reductie van studentenuitval. Het betreft een uitgebreid programma waar digitale presentieregistratie onderdeel van uit maakt. Het doel van de presentieregistratie is om goed inzicht te krijgen in de aanwezigheid van studenten bij (werk)colleges. Het systeem wordt gebruikt om via gericht statistisch onderzoek de relatie tussen het bezoeken van de colleges en de studieresultaten te analyseren en daarna richting de potentieel uitvallende student extra begeleiding aan te bieden. Momenteel richt de Hogeschool Rotterdam in een vleugel voor de studierichting bouwkunde en Technisch Bedrijfskunde de infrastructuur in waarbij men ervaring op kan doen met de presentie methodiek Presto van Simac. In de collegezalen en projectruimten worden paslezers gemonteerd, waarna studenten zich bij binnenkomst met hun pasje kunnen registreren.

Simac levert een variëteit aan mogelijkheden voor Presentieregistratie. Vanuit onze ervaring kunnen wij gericht adviseren welk systeem onder welke omstandigheden het beste resultaat geeft. Zo bieden we de mogelijkheid te beginnen met een digitaal klassenboek, nog zonder pasje. Het is dan de docent die de registratie doet. Een volgende stap zijn pasjes en lezers in de buitenschil. Je weet dan of de student binnen is. Weer een stap verder kunnen de "open leercentra" of de leslokalen van paslezers worden voorzien. De student is dan zelf verantwoordelijk voor zijn registratie en controleert zijn eigen registraties op het webportal.

Simac levert de Presto applicatie aan diverse instellingen in het voortgezet-, middelbaar- en hoger onderwijs. Vaak ook in combinatie met het toegangscontrole systeem Pronto. Klik hier voor meer informatie op onze site of neem telefonisch contact met ons op 040-258 2101.