Ingezonden persbericht

Nederlandse vrouw wil 'natuurlijke look'

Amsterdam, 12 juli 2010. 98% van de Nederlandse vrouwen doet iets om haar uiterlijk te verbeteren of te behouden. De helft van de vrouwen zegt vandaag de dag op zoek te zijn naar een natuurlijke look. Opvallend is dat vrouwen er niet perse jonger uit willen zien maar wel mooi voor hun leeftijd. Dat blijkt uit het onderzoek 'Vrouwen en schoonheid' van Ivox*, in opdracht van het farmaceutische bedrijf Allergan. Om aan de behoefte aan een 'natuurlijke look' te voldoen, ontwikkelde het bedrijf drie nieuwe producten.

Hoewel meer dan een kwart van de vrouwen vindt dat de druk om er mooi uit te zien tegenwoordig hoger is, vinden zij een natuurlijke look belangrijker dan een perfect uiterlijk. Vrouwen jonger dan 29 jaar vinden een schoonheidsverzorging die hun natuurlijke schoonheid benadrukt zelfs het meest ideaal. 6 op de 10 vrouwen gebruikt make-up.

Opvallend is dat vrouwen er niet perse jonger uit willen zien, maar wel goed voor hun leeftijd. Dit geldt vooral voor vrouwen boven de 50. Toch besteedt de gemiddelde Nederlandse vrouw slechts 23 euro per maand aan schoonheids- en verzorgingsproducten; dit is de helft ten opzichte van de Belgische vrouw. Het merendeel van de Nederlandse vrouwen blijft onder de 50 euro.

Vrouwen willen er goed uitzien voor hun leeftijd

Dat de vrouw van de 21ste eeuw natuurlijke schoonheid verkiest boven perfectie merkt ook cosmetisch arts Dr. Peter Termohlen: "Sinds enkele jaren is de vraag van mijn vrouwelijke patiënten veranderd. Er is minder vraag naar chirurgische ingrepen en meer vraag naar niet-permanente behandelingen met bijvoorbeeld botulinum toxine en fillers. Met deze nieuwe behandelingen is het ook makkelijker een natuurlijke look te bereiken."

Herstellen jeugdige contouren

"Vrouwen willen in feite de mooiste versie van zichzelf en een natuurlijke uitstraling.", stelt cosmetisch arts en oprichter van de Elzen Kliniek, Dr. Helga van den Elzen. "Als de huid ouder wordt verliest ze haar elasticiteit en volume. Het herstellen hiervan gaat verder dan alleen het aanpakken van een rimpel."

Met de nieuwe producten van Allergan wordt een 'Whole face approach' mogelijk. De Juvederm® range is samengesteld op basis van hyaluronzuur, een stof die van nature in het lichaam voorkomt maar afneemt naarmate je ouder wordt.

Juvederm® VOLUMA herstelt in de diepere lagen het onderhuids vet en daarmee de jeugdige contouren van kaaklijn en wangen.

De lippen zijn een van de meest belangrijke onderdelen van het gezicht en heel bepalend voor een natuurlijk uiterlijk. Juvéderm® ULTRA SMILE is een gladde, licht vloeibare gel die de lippen volume geeft, hun contouren versterkt en de liprand accentueert zonder een opgevulde look.

Het bevat bovendien lidocaine, een verdovingsmiddel dat Allergan als eerste toepaste in haar producten en dat het behandelen vrijwel pijnloos maakt.

De natuurlijke look wordt gecompleteerd met Juvéderm® HYDRATE, dat de huid soepeler en steviger maakt en een natuurlijke en gezonde uitstraling geeft.