Ingezonden persbericht

Titel: Kinderen kiezen dit jaar voor een zomerschoolkamp.

Deze week zijn de meeste schoolvakanties begonnen. Dit jaar zijn de educatieve zomerkampen zéér in-trek. Nieuw dit jaar zijn de zomerschoolkampen. Kinderen gaan zich tijdens dit zomerkamp helemaal voorbereiden op het nieuwe schooljaar. Er wordt tijdens het zomerschoolkamp aandacht besteed aan onder meer taal en rekenen. Dit is een primeur in Nederland.
Ook zijn er dit jaar zwemkampen voor kinderen vanaf 5 jaar. Hier kunnen de kinderen, na een week met heel intensieve zwemles, een zwemdiploma A, B of C halen.
In samenwerking met een kunstacademie uit Amsterdam zijn er modekampen. Tijdens deze vakanties worden de kinderen en jongeren door hbo-docenten voorbereid op een eventuele studie een aan kunstacademie.
Ook is er een kookvakantie. Hier leren kinderen vanaf 7 jaar in een week, onder leiding van topkoks, alles over kokkerellen. De groente en het fruit dat gebruikt wordt halen de kinderen zelf uit de moestuin.
Het talenkamp is dit jaar ook heel populair. Kinderen vanaf 10 jaar gaan tijdens zo'n kamp naar bijvoorbeeld Engeland om zich hiermee goed voor te bereiden op de Engelse les in het nieuwe schooljaar.
Reacties van enkele moeders: 'Wat een mooi initiatief, zo'n kamp, voor de kinderen duurt de zomer vaak net te lang!'en 'Ieder schooljaar heeft mijn zoon weer zoveel moeite om het schoolwerk op te pakken, de zomerschool zorgt ervoor dat hij weer goed aangesloten is'.

Simbo is de grootste landelijke aanbieder van kinderkampen en zomerkampen en is aangesloten bij brancheorganisatie ANVR.



Ingezonden persbericht