Ingezonden persbericht

PERSBERICHT 11 JULI 2010

Vijfde editie North Sea Round Town succesvol verlopen

Voor de vijfde keer zette North Sea Round Town Rotterdam ruim twee weken volledig in het teken van jazz. Van huiskamer tot metrostation en van jazzcafé tot Ahoy overal in de stad kon genoten worden van jazzmuziek in alle soorten en maten.

Ondanks stevige concurrentie van het warme weer, het Wereldkampioenschap voetbal en de start van de Tour de France blikt de organisatie van North Sea Round Town tevreden terug op een zinderende jubileumeditie van het evenement. Op meer dan 80 locaties verdeeld over de hele stad vonden ruim 200 activiteiten plaats, die bezocht werden door naar schatting 65.000 bezoekers (exclusief het North Sea Jazz Festival in Ahoy), daarmee is het festival meer dan 10% gegroeid ten opzichte van de vorige aflevering.

North Sea Round Town is er letterlijk en figuurlijk goed in geslaagd om de Maasstad warm te maken voor het North Sea Jazz Festival dat dit weekend een tropische editie beleefde in de Ahoy. Veel van de beoogde doelstellingen zijn gehaald, niet alleen in kwantitatieve zin, maar zeker ook in kwalitatieve zin. Er was veel aandacht voor jong talent en kwaliteit en dat werd door het publiek positief gewaardeerd. Opvallend was de serie uitverkochte huiskamerconcerten, waarbij gerenommeerde jazzmuzikanten gewoon bij Rotterdammers thuis in de woonkamer speelden. Ook een tiental bijzondere optredens in de Rotterdamse kerken leverde fraaie hoogtepunten op, zoals een unieke ontmoeting tussen zangeres Ellen ten Damme en de Rotterdamse trompettist Eric Vloeimans in de Hoflaankerk. Jazz zingende cabaretiers als Hans Teeuwen en Mike Bodé zorgden voor uitverkochte zalen. Ook aan de jongste bezoekers was gedacht met een bomvol North Sea Jazz for Kids in Lantaren/Venster en diverse workshops. Tot andere hoogtepunten behoorden het unieke concert van '21 Trombones for the 21st Century" in Off_Corso en een spetterend optreden van de New Cool Collective Big Band onder leiding van Benjamin Hermans in Las Palmas. Het festival werd afgesloten met diverse optredens op straat en in horecagelegenheden en 's nachts kon lang nagenoten worden tijdens de jazzsessies in De Unie en de Boogie Ball feesten in Dado waar bekende festivalartiesten hun favoriete platen draaiden.

North Sea Round Town is er volgend jaar weer van 24 juni tot en met 10 juli

Dit festival is onderdeel van de agenda van Rotterdam Festivals.
Kijk voor het complete overzicht op WWW.ROTTERDAMFESTIVALS.NL

Rolf Delfos

Noot voor redacties