Ingezonden persbericht

Requiem Brahms deel V gezongen door Urker Geke`s Tiental...

Urk- Zangschool Geke`s Tiental o.l.v. Geke van der Sloot had afgelopen woensdag wel een zeer bijzondere dag.
De zangleerlingen hebben in de afgelopen maanden deel V van het requiem van Brahms ingestudeerd een lange moeilijke sopraan-aria: Ihr habt nun traurigkeit ...en de leerlingen willen dat graag zingen op het allerhoogste muzikale niveau.
De school van Geke van der Sloot kreeg daarvoor toestemming .
En zo gebeurde het dat afgelopen woensdagmorgen de leerlingen om 8 uur richting Hilversum vertrokken naar het Muziek Centrum van de Omroep om daar om half 10 samen met het Radio Filharmonisch Orkest en het Groot Omroepkoor deze aria tijdens de repetitie te zingen.
Dat verliep perfect en foutloos
Een unieke gebeurtenis want niet eerder heeft een koor daarvoor toestemming gekregen.
Zowel de dirigent van het orkest op die woensdag was dat Marin Alsop en de produktieleider en tevens de dirigent van het Groot Omroepkoor, Michael Gläser waren buitengewoon verrast dat de leerlingen van Geke van der Sloot dit zware muziekstuk kunnen zingen.
De Groot Omroep Leden en de aangetrokken Zwitsere sopraan Rachel Harnisch die eigenlijk dit stuk moest zingen, zaten met tranen in de ogen,aldus alle reacties na afloop.

De leerlingen hebben daarna tijdens deze dag nog workshops gevolgd - waarbij ze zelf een requiem moesten componeren - en zo werd het een leerzame dag en tevens een mooie afsluiting van het zangseizoen.

Geke`s Tiental bracht dit jaar de tiende CD uit en gaf veel optredens. Op woensdag 15 december dit jaar viert Geke`s Tiental het 30- jarig bestaan met een concert in o.a. eigen woonplaats Urk.