Ingezonden persbericht

Rijswijk, 12 juli 2010

Lotto-miljonair in provincie Friesland

De provincie Friesland heeft er sinds zaterdag 10 juli 2010 een miljonair bij. De winnaar had alleen de goede kleur nog nodig om de Lotto Jackpot van 29 miljoen te winnen. Tijdens de Lotto-trekking van zaterdag 10 juli kwamen alle 6 getallen van het lot overeen met die trekking, wat betekent dat de speler de eerste prijs van 1.000.000 euro heeft gewonnen. Het winnende lot is verkocht bij Primera De Primeur aan de Trambaan in Oosterwolde. De winnaar moet zich nog melden.

Zaterdag 10 juli is de Jackpot niet gevallen. Dat betekent dat de Lotto Jackpot aanstaande zaterdag goed is voor maar liefst 29,5 miljoen euro. Op dit moment de hoogste Lotto Jackpot ooit in Nederland.

Iedereen wint met Lotto
Niet alleen Lotto-spelers winnen met Lotto maar ook goede doelen winnen. De opbrengsten van Lotto komen na aftrek van het prijzengeld, ten gunste van goede doelen op het gebied van sport, cultuur, maatschappelijk welzijn en volksgezondheid. Sinds de oprichting in 1961 is er meer dan 1,2 miljard euro naar de Nederlandse sport gegaan. Naast de topsport profiteert ook de amateursport en breedtesport van een grote jaarlijkse bijdrage. Aan overige goede doelen waaronder het Oranjefonds, Prins Bernhard Cultuurfonds en de Nierstichting is sinds de oprichting 500 miljoen euro afgedragen.