Ingezonden persbericht

JEAN-CHARLES DE CASTELBAJAC ONTWIKKELT MET
COMEDY CENTRAL JC/DC SOUTH PARK COLLECTIE

Zomer/Herfst Mannen + Vrouwencollectie vanaf juli 2010 wereldwijd gelanceerd

Amsterdam, 12 juli 2010
Voor het tweede seizoen van zijn veelom geprezen JC/DC collectie, heeft de Franse modeontwerper Jean-Charles de Castelbajac de karakters uit de succesvolle Comedy Central animatieshow South Park gebruikt als muziekiconen in zijn nieuwe high-end collectie, 'Holly Boys and Naughty Girls'. Jean-Charles de Castelbajac, ook bekent als JC/DC, is een van 's werelds meest bekende Franse mode ontwerpers. Hij heeft internationaal veel succes gehad met zijn excentrieke en baanbrekende creaties. De Castelbajac maakte eerder al collecties met Lego en rondom The Muppets. De veelbesproken modeontwerper werkt nauw samen met wereldsterren zoals Lady Gaga, Beyonce, Beth Ditto, MIA en Ebony Bones.

"Ik ontdekte South Park en Nirvana op hetzelfde moment. Ik zette dan mijn tv op stil om keihard "Smells Like Teen Spirit" te spelen. De samensmelting van deze twee voelde zo natuurlijk, " zegt de Castelbajac. "Mijn JC/DC lijn gaat over rock & roll en South Park - met hun ontoepasselijke verhaallijnen, eigenzinnige karakters, hun kleurrijke voorkomen, brutaliteit en schreeuwerige tekenstijl - past precies bij de wereld die ik wil schetsen." De samenwerking voor een zomer/herfstcollectie voor mannen en vrouwen tussen ontwerper Jean-Charles de Castelbajac en Viacom Consumer Products, zal zich vertalen naar T-shirts, tops, sweaters en leggings geïnspireerd op de satirische South Park thema's.

In het leven geroepen door comic genieën Trey Parker en Matt Stone, laat de Emmy Award-winnende volwassen georiënteerde serie de avonturen zien van vier grofgebekte, probleemmakende jonge jongens in een klein dorpje gevestigd in de bergen van Colorado. South Park haar fans over de hele wereld in 149 landen en in 50 verschillende talen nog steeds te verrassen. Bekent om de ongelooflijk snelle en meedogenloze reacties op wereldactualiteiten, brengt South Park nog steeds het laatste nieuws en de beste wereldsterren naar het dorp waar satire en ouderwetse spot de boventoon voeren. Het leven van Kyle, Stan, Cartman en Kenny staat bol van wilde avonturen van bovennatuurlijke, buitengewone en gestoorde aard.