Provincie Flevoland


* Werk aan de weg

Zomerwerkzaamheden aan Tussenring in Almere

Publicatiedatum: 31 mei 2010

De Tussenring gaat grotendeels op de kop van 12 juli tot 27 augustus 2010. In die periode moet het verkeer rekening houden met vertragingen en omleidingen. Het werk gebeurt in drie fasen, zodat de wijken en bedrijventerreinen zo goed mogelijk bereikbaar blijven. De provincie Flevoland werkt samen met de gemeente Almere deze zomer aan een veiligere Tussenring in Almere. De kruising van de afrit van de Hogering met de Tussenring wordt overzichtelijker gemaakt. De scheuren en het hoogteverschil in de Tussenring worden weggewerkt. Tot slot wordt de rotonde bij de afrit A6 - Tussenring een tweebaansweg richting de aansluiting met de A27. Zo kunnen er meer auto's van verschillende kanten de rotonde passeren en wordt file op de A6 voorkomen.

Het werk aan de Tussenring, een provinciale weg die in de gemeente Almere ligt, is in de relatief rustige zomerperiode gepland zodat zo min mogelijk mensen er last van hebben. Bovendien is het werk aan de weg in drie fasen opgeknipt.

Informatie aan bedrijven

Op dinsdag 8 juni en woensdag 9 juni 2010 zijn bedrijven van de bedrijventerreinen De Vaart en Sallandsekant uitgenodigd om kennis te nemen van de omleidingroute. Tijdens deze inloopbijeenkomsten zijn medewerkers van zowel de gemeente Almere als de provincie aanwezig om de mensen van informatie te voorzien.

Bedrijventerrein De Vaart
Datum: Dinsdag 8 juni
Tijd: Van 16.00 tot 18.30 uur
Bedrijf: Yakult Europe
Adres: Schutsluisweg 1
1332 EN Almere

Bedrijventerrein Sallandsekant
Datum: Woensdag 9 juni
Tijd: Van 10.00 tot 11.30 uur
Bedrijf: Koninklijke Saan
Adres: Koningsbeltweg 21
1329 AB Almere

Stadsdeelkrant voor inwoners

De inwoners van Tussen de Vaarten en de Bouwmeesterbuurt, Landgoederenbuurt, Faunabuurt, Bloemenbuurt en Molenbuurt krijgen een speciale editie van de Stadsdeelkrant over deze werkzaamheden.

Fase 1 Kruising Hogering - Tussenring
De kruising Hogering - Tussenring wordt overzichtelijker gemaakt. Daarnaast wordt de Tussenring tussen de Hogering en Vrijheidsdreef aangepakt. De scheuren en de hoogteverschillen in de weg worden aangepakt. In deze fase is de kruising Hogering - Tussenring en de Tussenring tot aan de Vrijheidsdreef afgesloten. De Vrijheidsdreef blijft toegankelijk via de Tussenring vanaf de A6. Omleidingen staan aangegeven met de bekende gele borden.

Fase 2 Gedeelte Hogering - Buitenhoutsedreef
In het asfalt van de Tussenring zitten scheuren. Boomwortels trekken met hun wortels vocht onder het asfalt vandaan, waardoor een deel van de weg verzakt en er scheuren ontstaan. Tijdens deze fase worden de scheuren en het hoogteverschil weggewerkt tussen de Hogering en de Buitenhoutsedreef. Het verkeer rijdt in deze fase in twee richtingen over de oostelijke rijbaan. De Mondriaanweg wordt afgesloten.

Fase 3 Rotonde A6 - Tussenring
De rotonde A6-Tussenring wordt aangepast aan de hoeveelheid auto's die er dagelijks passeert. Dat gebeurt door de aanleg van een extra rijstrook. Dat werk wordt in de nachtelijke uren uitgevoerd om het verkeer zo weinig mogelijk te hinderen (van 22:00 tot 06:00). Met de aanleg van de zogenoemde Turborotonde ontstaat een tweebaansweg naar de A6 richting Lelystad. Zo krijgt het verkeer van de andere kant meer mogelijkheden om de rotonde op te rijden. Dit voorkomt weer file op de A6.