Politie Hollands Midden

Regio - Straten in Hollands Midden redelijk snel leeg na verlies Nederlands elftal WK finale

Regio, 12-07-2010 o Politie Hollands Midden heeft na de WK finale Nederland Spanje ruim 20 aanhoudingen verricht in de regio. De politie had voor de finale extra personeel ingezet, onder andere motorrijders, bikers en hondengeleiders

Het doel van de inzet was een veilig verloop van de feestelijkheden in de regio. Uiteindelijk ging het publiek, dat massaal uit de horeca kwam en bij schermen vertrok, redelijk snel naar huis. Op sommige plaatsen waren wel wat incidenten, zoals in Bodegraven waar jongeren de brandweer hinderden. Hier heeft een ME-groep ondersteuning gegeven aan de collegas in het blauw. Uiteindelijk zijn er in Hollands Midden ruim 20 aanhoudingen verricht, waarvan de meeste diezelfde nacht zijn afgehandeld.

Leiden In Leiden zijn zes personen aangehouden, voor vernieling, mishandeling en niet voldoen aan een vordering van de politie. Na de reguliere speeltijd dreigden er op de Molenwerf enkele opstootjes. De politie kon de boel sussen.

Alphen aan den Rijn In Alphen aan den Rijn heeft de politie in de finale-nacht 4 aanhoudingen verricht. Twee daarvan waren in de Julianastraat vanwege betrokkenheid bij een vechtpartij, de anderen vanwege het afsteken van vuurwerk en het beledigen van een politie-agent. De politieboot die in de Rijn lag, heeft niet veel werk gehad. Slechts drie mensen sprongen in de rust in het water, maar waren er ook snel weer uit. Op De Bult waren ongeveer vijftig mensen

Nieuwkoop en Kaag en Braassem In de gemeenten Nieuwkoop en Kaag en Braassem is de nacht rustig verlopen. De politie heeft twee automobilisten bekeurd wegens rijden onder invloed, in Nieuwkoop en Roelofarendsveen.

Gouda en Schoonhoven In Gouda is de avond verlopen als een normale horeca-nacht. Er zijn onder andere 2 personen aangehouden vanwege de vernieling van een ruit. In Schoonhoven is tijdens de wedstrijd een politie-agent aan zijn knie gewond geraakt bij de aanhouding van een persoon vanwege een vechtpartij.

Waddinxveen In Waddinxveen waren zon 1000 man verzameld op het Wilhelminaplein bij een groot scherm. Na afloop van de wedstrijd gingen daar groepjes met elkaar op de vuist. De politie kon dit sussen.

Bodegraven In de Brugstraat werd na de wedstrijd een containerbrand gesticht. Er dreigde ook gevaar voor panden direct in de buurt. Een groep belemmerde echter de brandweer zijn werk te doen. De politie heeft opgetreden met politiehonden en wapenstok. Een ME-groep ondersteunde de politie-agenten. Omstreeks 01.00 uur was de rust weergekeerd. Vier mensen zijn aangehouden.

Lisse en Hillegom In Lisse is een automobiliste aangehouden vanwege rijden onder invloed. Zij blies 520 ugl.

Katwijk In de Badstraat en Tramstraat waren na de wedstrijd ongeveer 500 mensen op straat. Er werd vuurwerk afgestoken. Er is 1 persoon aangehouden wegens baldadigheid en belediging.

Hazerswoude In Hazerswoude zijn op de Gemeneweg nog twee automobilisten aangehouden wegens rijden onder invloed.