Politie Rotterdam Rijnmond

TIJDENS WK-FINALE

ROTTERDAM KLEURT ORANJE TIJDENS WK-FINALE

Feijenoord-Ridderster Korps / overig Noord Oost Rotterdam-Centrum Rotterdam-West RRD Waterweg-Noord Zeehavenpolitie Zuid

Datum publicatie: 12-07-2010 03:28

De gehele stad liep vanaf de middag vol en kleurde oranje voor aanvang van de WK-finale. Rond kwart over zeven was het feestterrein op de Binnenrotte al vol. Ook op het Stadhuisplein verzamelden zich duizenden mensen.

Ondanks de drukte en de grote toeloop bleef de sfeer in de stad en in de rest van de regio goed.
Via de schermen werd de wedstrijd en de verlenging door tienduizenden supporters gevolgd. Na afloop van de wedstrijd liep het feestterrein op de Binnenrotte en het Stadhuisplein snel leeg.
Ondanks het verlies vermaakten enkele honderden supporters zich bij de Hofpleinfontein. Dit verliep goed.

Aanhoudingen
Kort voor afloop van de reguliere wedstrijd zijn drie personen aangehouden in de Librijesteeg. Hiervan had één een vuurwapen bij zich.

Naar aanleiding van klachten van omwonenden zijn een tiental mensen door de ME verwijderd uit een parkeergarage aan de Oppert. Hier werd wild geplast en tegen auto's aangehangen.

Op de Pannekoekstraat kwam het rond elf uur tot een handgemeen tussen politieagenten en bezoekers. Hierbij raakte een agent licht gewond doordat hij een fles op zijn hoofd kreeg. Drie mannen werden aangehouden. Op de Mauritsweg werden kort erop nog twee mannen aangehouden.

Rond half twaalf werd op de Coolsingel een arrestant gemaakt die in het bezit was van een stroomstootwapen.

Rond half drie waren er in totaal 20 arrestanten. Behalve de twee arrestanten voor de Wet Wapens en Munitie maakte het merendeel zich schuldig aan baldadigheid en belediging.

Gewonden
In totaal zijn 13 personen onwel geworden of gewond geraakt. Tien zijn afgevoerd naar een ziekenhuis. Eén van hen raakte een vinger kwijt toen hij over een hek klom. Drie andere bezoekers zijn direct behandeld.