Politie Rotterdam Rijnmond

JONGEMANNEN AAN NA DIEFSTAL MOTOR

POLITIE HOUDT TWEE JONGEMANNEN AAN NA DIEFSTAL MOTOR

Datum publicatie: 12-07-2010 09:22

MAASSLUIS - Politiemensen van het district Waterweg-Noord hebben zondagochtend, rond tien uur, twee jongens aangehouden voor de diefstal van een motorfiets.

De motor, die vermoedelijk zaterdagmiddag is gestolen, was voorzien van een zogenaamd 'Track and Trace' systeem. Op die wijze kan de eigenaar achterhalen waar zijn eigendom is gebleven.

Het signaal wees in de richjting van de Burgemeestersbuurt in Maassluis. De eigenaar belde de politie en die stelde een onderzoek in. De agenten troffen in de Burg Wesselinkstraat drie jongens aan die 'bezig' waren met de motorfiets.

Toen de politiemensen op het groepje afliepen rende één er snel vandoor. De andere twee, 16- en 18 jaar en beiden afkomstig uit Maassluis, werden aangehouden. De 16-jarige was daarbij zeer opstandig en hij beledigde de agenten. Buiten het feit dat hij werd aangehouden voor diefstal kreeg hij ook een proces-verbaal voor belediging.

Beiden zijn overgebracht naar een politiebureau. De recherche van het district Waterweg-Noord stelt een onderzoek in naar de derde verdachte.