Ingezonden persbericht


Persbericht

Vinkeveen, 12 juli 2010

Jelmer neemt PtP Bouw over

Jelmer wordt grootste aanbieder van multicompany traineeships in de civiele techniek

Jelmer bv uit Vinkeveen heeft PtP Bouw bv overgenomen en is nu de grootste organisatie in Nederland op het gebied van multicompany traineeship in de sector civiele techniek. Door de overname kan Jelmer nog beter invulling geven aan de ontwikkeling van een nieuwe generatie projectmanagers en civiel technische specialisten, die nodig zijn voor de toekomstige inrichting van Nederland.

Zowel Jelmer als PtP Bouw ziet de overname als een belangrijke stap voorwaarts. Ester van Heuven, directeur van Jelmer: "Jelmer heeft een groeiambitie en de overname van PtP Bouw past goed bij die strategie. Hoe meer talenten we een traineeship kunnen aanbieden hoe beter het is voor de hele sector civiele techniek. Het gaat nu wat minder in de sector, maar binnen een aantal jaren zullen alle bedrijven weer vol aan de slag moeten om goede jonge professionals aan zich te binden. De vergrijzing is immers een 'hot topic' in de civiele techniek. Wij zorgen er samen met onze business partners voor dat jonge ingenieurs zich kunnen voorbereiden op een succesvolle carrière in de sector."

PtP Bouw werd vijf jaar geleden opgericht met een vergelijkbare dienstverlening en doelstelling als Jelmer. Gerard Oorthuys, directeur van PtP Bouw: "PtP Bouw werkte altijd sectorbreed. Dat was een keuze waar wij nog steeds achter staan. Met het wegvallen van een aantal segmenten was het goed om Jelmer door de overname van PtP Bouw de mogelijkheid te geven om door te groeien in het segment civiele techniek. Zij kunnen de sterke punten uit ons programma overnemen. Het team van Jelmer kan het multicompany traineeship nog sterker in de markt zetten en dat is goed voor de hele sector."

Gerard Oorthuys: "Ik vind het goed dat we onze activiteiten zo kunnen continueren. Mijn rol houdt na vijf jaar op. Ik heb het PtP Bouw programma opgezet en kijk met veel plezier terug op de afgelopen jaren vanaf de eerste PtP-er die werd aangenomen tot aan de 100ste plaatsing bij een bedrijf. De doelstelling dat PtP-ers na afronding daadwerkelijk in de bouwsector gaan werken, is bereikt. Ik ga verder met ontwikkelingsprogramma's voor jonge technische mensen in organisaties. Daar is nog veel te bereiken."


---