Ingezonden persbericht


Pan-Europese logistieke dienstverlener P&O Ferrymasters kiest Quintiq voor optimaliseren activiteiten en ondersteuning extra diensten

's-Hertogenbosch, 12 juli 2010 - Logistiek dienstverlener P&O Ferrymasters kiest Quintiq als leverancier van een nieuw planningsysteem. P&O Ferrymasters kiest voor de Quintiq Freight Forwarding & Transport Planning-oplossing vanwege de uitzonderlijke flexibiliteit en unieke mogelijkheid om in te spelen op de eisen van alle drie P&O-divisies. De Freight Forwarding-divisie stapt als eerste over op de oplossing. Daarna volgen de intermodale en de Fleet Assets-divisie. Zo ontstaat uiteindelijk een gemeenschappelijke planningomgeving voor de gehele onderneming.

P&O Ferrymasters is een toonaangevende pan-Europese logistieke dienstverlener met activiteiten in dertien landen. De onderneming is eigendom van Dubai World. P&O Ferrymasters beschikt over een vloot van 2.500 containertrailers en tweeduizend multipurpose trailers, en werkt voor verschillende grote bedrijven.

In de zeer competitieve markt voor logistieke dienstverlening onderscheidt P&O Ferrymasters zich door zeer hoge serviceniveaus, waaronder maatwerkoplossingen die aansluiten bij de operationele processen van klanten. Logistieke eisen worden echter steeds complexer, wat van P&O Ferrymasters steeds meer flexibiliteit vraagt. Het bedrijf onderkende dat het een geavanceerde planningoplossing nodig had om optimaal gebruik te kunnen maken van middelen. Daarnaast moest zo'n oplossing zorgen voor de nodige flexibiliteit om het serviceaanbod verder uit te breiden. P&O Ferrymasters zocht één oplossing die voldoet aan de eisen van de drie divisies en meegroeit met de organisatie. Na een uitgebreide zoektocht voldeed Quintiq volgens het bedrijf als enige aan alle voorwaarden.

"Deze investering positioneert P&O Ferrymasters duidelijk als een innovator in de logistieke sector", zegt Bas Belder, Managing Director van P&O Ferrymasters. "Wij verwachten dat Quintiq van cruciaal belang is bij het vergroten van de waarde die we aan klanten bieden, en bij het versterken van onze concurrentiekracht in de markt."

Tot nu toe vindt de planning bij P&O Ferrymasters handmatig plaats. Gezien de omvang van de activiteiten en het complexe serviceaanbod, kleven er veel nadelen aan het handmatig plannen. Zo zijn de kosteneffectiviteit en de efficiency van een planning moeilijk vast te stellen. Verder zijn planningopties niet te vergelijken en is de planningkwaliteit niet consistent. P&O Ferrymasters koos voor de Quintiq Freight Forwarding & Transport Planning-oplossing vanwege de uitzonderlijke flexibiliteit in het bieden van een perfect passende oplossing. Deze ondersteunt het bedrijf nu en in de toekomst, ongeacht de manier waarop het bedrijf verandert of groeit.

Met de Quintiq-oplossing beschikt P&O Ferrymasters over een centrale-planningapplicatie die volledig aansluit bij Fr8 Manager, de wereldwijde Transport Management-oplossing die P&O Ferrymasters in zijn regionale kantoren gebruikt. De Quintiq-planningoplossing stelt P&O Ferrymasters in staat om de inzet van middelen te optimaliseren, inzicht te creëren in de winstgevendheid van contracten en de efficiency te verbeteren.

Aangezien alle planners van het bedrijf hetzelfde systeem gebruiken, is de kwaliteit van de planning niet langer afhankelijk van de vaardigheden van de individuele planner. Bedrijfsbrede transparantie en consistente planningkwaliteit vertalen zich in betere klantenservice. De combinatie van operationele planning en uitvoering op de dag zelf verbetert de mogelijkheden van de planner om een efficiënte planning te maken en verstoringen zo nodig op te vangen.

De Quintiq-oplossing ondersteunt de intermodale divisie van P&O Ferrymasters bij het inspelen op de complexiteit van intermodaal transport, waarbij vracht via weg, water en spoor door Europa wordt vervoerd. Hier gaat het om het bepalen van de meest efficiënte routes. De Fleet Assets-divisie zet Quintiq in voor het optimaliseren van de inzet van de vele trailers. Daardoor kan het bedrijf kosten verlagen en de efficiency verbeteren. Hoewel de Freight Management-divisie geen eigen middelen inzet, is er toch sprake van een complexe planningpuzzel. Quintiq helpt planners bij het combineren van ritten, bij het bepalen van de kosteneffectiviteit van contracten met onderaannemers, en bij het uitbreiden van het serviceportfolio.

Arjen Heeres, COO van Quintiq: "Veel Europese bedrijven zoals P&O Ferrymasters zoeken naar een echte pan-Europese planningoplossing. Quintiq is het ideale antwoord op deze uitdaging, omdat het een standaardplatform biedt dat aanpasbaar is aan de strategische eisen en operationele-planningeisen van organisaties met verschillende locaties. Bij P&O Ferrymasters integreren we onze oplossing met het interne TMS , zodat we inspelen op alle planningeisen en volledige transparantie en samenwerking binnen Europa bieden."

Quintiq werkt samen met systems integrator The Logic Factory aan de implementatie van zijn Freight Forwarding & Transport Planning-oplossing bij P&O Ferrymasters.

###

Over P&O Ferrymasters

P&O Ferrymasters loopt door innovatie, kwaliteit en flexibiliteit voorop in de Europese logistieke markt. Het bedrijf telt zeshonderd medewerkers, verdeeld over 27 strategische locaties in dertien Europese landen. De zeer ervaren medewerkers bieden klanten volledig geïntegreerde supply chain-oplossingen die aansluiten bij de individuele eisen van klanten. P&O Ferrymasters is onderdeel van P&O Ferries en volledig in handen van Dubai World.

Over Quintiq
Quintiq biedt geavanceerde planning-, scheduling- en supply chain-software. De software van het snelgroeiende bedrijf, opgericht in 1997, ondersteunt planning en optimalisatie van complexe bedrijfsprocessen in de gehele organisatie. Het hoofdkantoor van Quintiq staat in Nederland en het bedrijf heeft vestigingen in Australië, China, Finland, Duitsland, Maleisië, het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten. Quintiq wordt gebruikt op meer dan vijfhonderd locaties in 74 landen. Voor meer informatie: www.quintiq.com. Twitter: www.twitter.com/quintiq.




Ingezonden persbericht